Sıcaklıklar 5 ila 7 Derece Arası Düşecek

Ülke genelinde etkili olan sıcak havalar yerini soğuk havaya bırakıyor. Yapılan açıklamalara göre sıcaklıklar 5 ila 7 derece arasında düşecek.

06.07.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-17:33) Sıcaklıklar 5 ila 7 Derece Arası Düşecek

Türkiye'de mevsimler haftalara göre değişiklik yaşamaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda etkili olan sağanak yağış ve fırtına yerini Afrika sıcaklarına bıraktı. Kısa bir süre sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, yapılan açıklamalara göre ülkenin batı kesimlerinde sıcaklık 5 ila 7 derece arasında düşüş gösterecek.

Sıcak havanın en çok etkisini gösterdiği Marmara ve Ege Bölgesi'nde de çarşamba ve perşembe günleri poyrazın etkili olacağı öngörüldü.

"RÜZGARLARIN SERİN ESMESİ ÇOK ÖNEMLİ"

NTV Meteoroloji editörü Dilek Çalışkan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bizim için rüzgarların serin esmesi çok önemli çünkü bizi rüzgarlar serinletiyor. Çarşamba perşembe ve cuma günü rüzgarlar serin esecek hatta bizi üşütebilir. Yani rahat bir nefes alabileceğiz." ifadelerini kullandı.

"SICAKLIK İZMİR'DE 28 DERECEYE, İSTANBUL'DA 25 DERECEYE DÜŞECEK"

Çalışkan, İzmir'deki sıcaklığın 28 dereceye düşmesinin beklediğini belirtti. İstanbul için ise 25 derecenin öngörüldüğü aktarıldı. Öte yandan Akdeniz Bölgesi'nde de havanın rüzgarlı olacağı belirtildi.

Açıklamalarına devam eden Çalışkan, "Yarın (salı) Marmara ve Ege'de kısım kısım yerel yağışlar görülebilir. Ancak yarın hava sıcak seyredecek." dedi.

SEL RİSKİNE KARŞI UYARDI

Karadeniz ve Doğu bölgelerine dikkat çeken Çalışkan, "Çarşamba ve buna bağlantılı olarak perşembe günü Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde şiddetli ve sele neden olabilecek yağmurlar var." dedi.

KRONİK HASTALARA UYARI GELDİ

Öte yandan perşembe gününden itibaren sıcaklıklarda yükselme yaşanabileceğini de aktaran Çalışkan, "Sıcaklıklar ülke genelinde ortalamanın üstünde seyretti. Bir de güneşin yakıcı etkisi var. Bunların hepsi de bir arada olunca nefes almak zor oluyor." şeklinde açıklamalarda bulundu ve kronik hastaları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal