Sıcaklıklar 41 Dereceye Ulaştı Vatandaşlar Parkta Uyudu

Türkiye’nin en sıcak şehirlerinden biri olan Adana’da termometreler 41 gösterdi. Güneydoğu'da etkili olan Basra Alçak Basıncı tesiri altına giren şehirde sıcaktan bunalan insanlar parklarda uyudu.

29.08.2020-17:46 - (Son Güncelleme: 29.08.2020-17:38) Sıcaklıklar 41 Dereceye Ulaştı Vatandaşlar Parkta Uyudu

Türkiye, bugünden itibaren güneydoğu yönünde hakim olan Basra Alçak Basıncı'nın tesiri altına girdi. Sıcak havadan etkilenecek şehirlerden Adana'da da Meteoroloji Genel Müdürlüğünün anlık verilerine bakıldığında hava sıcaklığı saat 13.00 sularında gölgede 38,9 derece çıktı.

Şehirdeki parklarda yer alan termometreler de güneş altında 41 dereceye ulaştı. Dışarıya çıkmaya mecbur kalan fakat sıcaktan bunalan bir takım vatandaşlar ise parklardaki ağaç gölgelerinde dinlenerek el ve yüzlerini yıkadı. Bir takım vatandaşlar da parktaki gölgelik yerlerde uyuyarak zaman geçirdi.

Dışarıya işi sebebiyle çıkmak zorunda kaldığını dile getiren Abdullah Sancak adlı vatandaş, 'Erzurum'da hava -20 derece olduğunda insanlar dışarı çıkmamazlık yapıyor mu. Bende biraz durup evime gideceğim. Yapacak bir şey yok' şeklinde konuştu.

Diğer taraftan sıcak hava sebebiyle şehirdeki sulama kanallarında da çocuklar yüzmeye devam etti. Yüzen bir çocuğun da 'Yüzme biliyorsanız korkmanıza gerek yok' ifadesini kullanması ilgi çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal