SGK Duyurdu! Artık Herkes Emekli Olacak

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, çalışmayan anneler ve ev hanımlarının da artık emekli olabileceklerini söyledi.

13.09.2017-18:24 - (Son Güncelleme: 13.09.2017-19:56)

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, çalışmayan anneler ve ev hanımlarının da artık emekli olabileceklerini söyledi.
Nacar, söz konusu durum hakkında dava açtıklarını ve davayı kazandıklarını ifade ederek ‘Yargıtay bu karara onay verirse ülkedeki annelerde herhangi bir işte çalışmadan kaldığı ikametgah zamanlarına bakılarak borçlanma yapabilecekler’ açıklamasını yaptı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, sosyal güvenlik konusunda ciddi konularda gerekli açıklamaları yaptı. Nacar, evde bulunan anneler ve ev hanımlarına yönelik emeklilik yolunun açılabileceğini ve mahkumların da emekli olabileceği gibi birçok konu hakkında konuşma yaptı.

Nacar, yüzde 40 engeli bulunan insanlara verilen ödemelerin de yüzde 50 yükseltileceğini haber verdi. Bununla birlikte cezaevlerinde bulunan mahkumlarında istekleri dahilinde emekli olabileceklerini söyledi. Nacar, 2018 yılının, sosyal güvenlikte çığır açacağını ifade etti.

2017 senesinde sigorta numarası olmayan vatandaşların sigorta numarası almaları gerektiğini söyleyen Nacar, ‘SGK 65 yaşa gidiyor. En kısa sürede sigorta numaranızı alın, sosyal güvenlik numarasını ne kadar erken alırsanız, o kadar erken emekli olabiliyorsunuz. Çünkü SGK emeklilik tahsis talebi formunu yaptığınız da sizin ilk sigortalı olduğunuz tarihe bakarak işlem yapıyor. Bu nedenle 2017 yılı çok önemli, 2017’de sigorta numarası bulunmayanlar bir an önce sigorta numaralarını alsınlar.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal