Sevkıyatına Başlanan S-400 Sistemi Ne Zaman Faal Duruma Gelecek

İlk sevkiyatta yalnızca füze ve rampasının gelmesi düşünülen S-400'ün radar sistemi de Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin sonrasında yürütülen diplomasi trafiği neticesinde Türkiye'ye geldi. Kurulması için çalışmaların hızla başlayacağı sistemin 10 Eylül'de faal duruma gelmesi bekleniyor.

12.07.2019-16:59 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-16:54) Sevkıyatına Başlanan S-400 Sistemi Ne Zaman Faal Duruma Gelecek

S-400 hava savunma sistemlerinin ilk parçalarını taşıyan uçak bu sabah 10.20 sularında Ankara'da Mürted Havalimanı'na iniş yaptı. Aylardır ne zaman geleceği tartışılan S-400'ün teslimatı ardından önemli ayrıntılar da netleşmeye başladı.

SEVKİYAT HAVA YOLUYLA

Habertürk'ün haberine göre, Rusya'daki Tver askeri üssündeki uçaklara pazar günü başlayan yüklemeler Salı günü gece geç saatlere dek sürdü. Bugün de 6 saatlik uçuş neticesinde ilk parçalar geldi.

RADAR SİSTEMİ DE GELDİ

İlk sevkiyatta yalnızca füze ve rampa parçalarının gelmesi düşünülüyordu. Radar sistemi ise kurulumun sonrasında gelecekti. Fakat Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin sonrasında yürütülen yoğun diplomasi trafiği neticesinde S-400'ün radar sisteminin de getirildiği bildirildi.

NEREYE KURULACAKLAR?

Radarların 600 kilometreye dek tarama yapabildiği, füze menzilinin de 400 kilometre olduğu sistem için Rusya'dan 28 Haziran'da 9 kişilik bir heyet gelmişti. 60 kişilik bir heyet daha bekleniyor. Sistemin kurulacağı yer hususunda da çalışmaların iki ilde yoğunlaştığı kaydediliyor. TSK'nın bu hususta bu hafta içerisinde bir karar vermesi beklenirken sistemin 10 Eylül'e dek faal hale getirilmesinin düşünüldüğü bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal