Serviste Unutulup Ölen Alperen'in Davasında Karar Açıklandı

İzmir Çiğli'de okul servisinde unutularak hayatını kaybeden Alperen Sakin'in davasında karar açıklandı. Mahkeme, 3 sanığa 1 sene 3'er ay hapis cezası verip cezayı erteledi.

17.12.2018-16:50 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-16:40) Serviste Unutulup Ölen Alperen'in Davasında Karar Açıklandı

İzmir'in Çiğli ilçesinde, 3 yaşındaki Alperen Sakin'in unutulduğu anaokulu servisinde hayatını kaybetmesi ile alakalı haklarında "vazifeyi ihmal" suçundan dava açılan Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile şube müdürleri Hüseyin Buldu ve Şener Şan 1'er sene 3'er ay hapis cezası verildi.

3 KİŞİYE 1 YIL 3'ER AY HAPİS CEZASI

İzmir'in Çiğli ilçesinde, Alperen Sakin'in (3) unutulduğu anaokulu servisinde hayatını kaybetmesi ile alakalı Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile şube müdürleri Hüseyin Buldu ve Şener Şan hakkında vazifeyi ihmalden açılan davada karar verildi. Hakim, sanıklara 1 sene 3'er ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını aldı.

"GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA" SUÇLAMASIYLA DAVA AÇILDI

İzmir'de okul servis minibüsünde unutulmasının sonrasında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümü ile alakalı Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü ve 2 şube müdürü hakkında "ihmal suretiyle vazifeyi kötüye kullanma" suçlamasıyla açılan davada sanıkların yargılanmasına devam edildi.

HAKİM CEZALARIN ERTELENDİĞİNİ AÇIKLADI

Bütün sorumluluklarını yerine getirdikleri doğrultusunda savunma yapan sanıklar, üzerine atılı suçlardan beraatlerini isterken, sanık avukatları ise daha önceki savunmalarını yineleyerek müvekkillerinin suçsuz olduğunu ifade etti.

Kararı açıklamak için ara veren hakim, aranın sonrasında Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu ile şube müdürleri Hüseyin Buldu ve Şener Şan'a "ihmal suretiyle vazifeyi kötüye kullanma" suçundan 1'er sene hapis cezası verdi. Sanıkların cezasında 1/4 oranında artırım gerçekleştiren hakim, her bir sanığa 1'er sene 3'er ay hapis cezası vererek, cezaların ertelendiğini duyurdu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal