Servis Şoförü Alkollü Çıkınca Öğrencileri Polis Bıraktı

Edirne Keşan'da, polisin yaptığı trafik denetim uygulamasında durdurulan öğrenci servisinin şoförü 0.68 promil alkollü çıktı. Şoförün ehliyetine el koyulurken, öğrencileri okula polis bıraktı.

24.02.2020-13:13 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-17:22) Servis Şoförü Alkollü Çıkınca Öğrencileri Polis Bıraktı

Olay, Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana geldi. Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, şehir içinde yolcu ve öğrenci taşıyan minibüsler ile servis araçlarına denetim uyguladı. Denetim kapsamında ekipler, Ü.A.'nın kullandığı ve Keşan Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda eğitim gören 17 öğrencinin içinde bulunduğu servis minibüsünü durdurdu. 

Uygulama kapsamında uygulanan kontroller sonrası sevis sürücüsü Ü.A.'nın 0.68 promil alkollü olduğu tespit edildi. Alkollü sürücünün ehliyetine 6 ay el konuldu. Ayrıca Ü.A., 'alkollü araç kullanmak', 'trafik güvenliğini tehlikeye atmak' ile 'karayolları trafik yönetmeliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde uymamak' suçlarından 3 bin 16 lira para cezası da aldı.

MİNİBÜS TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Servisin içinde bulunan 17 öğrenci ise derslerine geç kalmamaları için yetki belgesi bulunan bir polis memurunun kullandığı servis minibüsü ile Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu'na götürüldü. Öğrenciler okullarına ulaştıktan sonra minibüs trafikten men edildi ve yediemin otoparkına çekildi.

Ayrıca denetim kapsamında, 11 öğrenci servis aracı ile sürücülerinin sorgulaması yapıldı. 3 sürücüye fazla koltuk bulundurmaktan, 3 sürücüye yangın tüpü bulundurmamaktan, 3 sürücüye ise 'karayolları trafik yönetmeliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uymamak' suçundan ceza kesildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal