Serinlemek İçin Açtıkları Klima Patladı

Aydın'da serinlemek için açtıkları klimanın patlaması sonucu bir ev tamamen yandı. Yangında can kaybı olmazken ev kullanılamaz hale geldi.

18.07.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-13:09) Serinlemek İçin Açtıkları Klima Patladı

Aydın'ın Çine ilçesinde, çalışır durumdaki klimanın patlaması neticesinde çıktığı öne sürülen yangında bir ev bütünüyle kullanılamaz duruma geldi.

ÖNCE İÇ ÜNİTESİ, ARDINDAN MOTOR KISMI PATLADI

Olay, geçen hafta Çine ilçesine bağlı kırsal Mutaflar Mahallesinde ikamet eden Muhsin Mersin'in evinde cereyan etti. Alınan bilgiye göre; Muhsin Mersin olmadığı esnada öğlen sıcağından daralan çocukları, serinlemek amaçlı daha 13 ay önce satın aldıkları klimayı açtı. Bir zaman çalışan klimanın önce iç kısmı, saniyeler ardından ise evin dışında yer alan motor bölümü büyük bir gürültüyle patladı.

ALEVLER EVİN TAMAMINI SARDI

Klimadaki gazın parlamasıyla beraber alevler aniden evin hepsini sardı. Patlamayla beraber evdeki odalardan birisinin duvarı uçarken; tavan ve sıvalarda da dökülmeler meydana geldi. İtfaiye birimleri ve çevre sakinlerinin müdahale ettiği olayda, evdeki bütün oda ve eşyalar kullanılmaz duruma geldi. İçeride olan çocukların son anda dışarı çıkmayı başardığı yangında, evde büyük maddi hasar meydana geldi.

YETKİLİLER KABUL ETMİYOR

Yeni aldığı klimanın köyün birçok yerinde duyulan bir gürültüyle patlamış olduğunu söyleyen Muhsin Mersin, evde yaklaşık 50 bin liralık hasar meydana geldiğini ve bu hasarı karşılayabilmek için evi bütünüyle yenilemeye başladıklarını bildirdi.

İtfaiye ve jandarma kayıtlarında yangının çıkış sebebinin klima patlaması olarak yazıldığını söyleyen Mersin, fakat daha 11 ay daha garantisi olan firma görevlilerinin bunu kabul etmediğini öğrenildi. Yangında can kaybı yaşanmaması sebebiyle teselli olduklarını söyleyen Mersin, meydana gelen hasarı kendi olanakları ile karşılamasının zor olduğunu ve bu sebeple lazım olursa hukuki yollardan hakkını arayacağını sözlerine ilave etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal