Serbest Çalışma Motivasyonu Arttırıyor

Serbest çalışma fikri günden güne kurumlar ve çalışanlar için daha olumlu bir hale gelmeye başladı. Bu konu üzerine yapılan araştırmalar da evden çalışma fikrinin yaygınlaştığını gösteriyor

16.10.2018-11:44 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-11:27) Serbest Çalışma Motivasyonu Arttırıyor


Serbest (freelance) çalışma kişilerin motivasyonunu arttırdığı gibi iş – özel yaşam dengesini de düzenliyor. Modern dünyadaki en önemli ihtiyaçlardan biri olan iş özel yaşam dengesi, çalışanların yüzde 50’sinin sorun yaşadığı bir konu. Bu durumda hem çalışanların hem kurumların serbest çalışma fikrine bakışı her geçen gün daha daolumlu yönde değişiyor.

TÜRKİYE’DE DE YAYGINLAŞIYOR

2027’de sadece ABD’de; işgücünün yüzde 36’sını oluşturan 57 milyondan fazla kişinin, ‘freelance’ olarak çalışacağı düşünülüyor Geçen yıl esnek çalışma modelini benimseyen şirketlerin sayısının yüzde 26 artması da bu tablonun bir diğer destekçisi. ‘Sanal Uzman Genel Müdürü Niyazi Bekiroğlu'na göre bu alandaki veriler oldukça önemli.

2023’TE 8.5 MİLYON SERBEST ÇALIŞAN

Bekiroğlu, “Türkiye dünyadaki serbest çalışma eğilimini yakından takip eden ülkeler arasında. 2023’te yaklaşık 8.5 milyon freelance çalışanın Türkiye iş piyasasındaki yerini alması bekleniyor” diyor. Sanal Uzman’nın üye sayısının çok kısa bir sürede 8 bini aştığını, bu tablonun eğilimler hakkında önemli sinyaller verdiğini anlatan Bekiroğlu, “Global bir şirketin yaptığı araştırmaya göre; beyaz yaka katılımcıların yüzde 63’ü sekiz saatlik iş gücünün yakın bir gelecekte geçerliliğini yitireceğine inanıyor.

FARKLI YERLERDEN ÇALIŞMA ŞANSI 


Yüzde 68’i ise işin geleneksel bir ofiste değil, farklı bir noktadan da yapılabileceği görüşünde. Bir kuruma bağlı çalışanların yüzde 53’ü önümüzdeki beş sene içinde serbest çalışan olmayı istediğini belirtiyor. Tüm bu araştırma sonuçları, serbest çalışma ve motivasyon arasında önemli bir ilişki olduğunun göstergesi. Türkiye, serbest çalışma konusunda Avrupa’da en hızlı büyüyen ülkelerden biri” diyor.

EN İYİ İŞYERİ EV

Evde çalışmak her çalışanın isteyebileceği bir durum.Araştırmalara göre küçük ölçekli şirketlerin bu konuda daha şanslı olduğunu gösteriyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal