Şentop: İrade ve Kararlılığın Bir Sonucu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervi ile ilgili, “Önemli bir sonuca ulaşıldı. Bu bir başlangıç, inşallah bunun arkası da gelecek. Böylece Türkiye kendi kendine yeter hale gelmiş olacak. Bu çok büyük bir başarıdır” dedi.

21.08.2020-17:21 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-17:17) Şentop: İrade ve Kararlılığın Bir Sonucu


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sondaj çalışmaları sonucu Karadeniz’de doğalgaz rezervi bulunduğunun müjdesini verdiği basın açıklamasına katılan TBMM Başkanı Mustafa Şentop çıkışta basın mensuplarına konuştu.

Şentop, ”Türkiye için tarihi bir gün. Türkiye’nin en büyük ithalatı enerji alanında. Yıllık olarak muazzam paralar vermek zorundayız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve kararlılığıyla enerji bakanlarımız büyük gayret sarfettiler. Nihayetinde önemli bir sonuca ulaşıldı. Tabii bu bir başlangıç. İnşallah bunun arkası da gelecek. Böylece Türkiye açısından bütçemizin çok önemli bir kısmı için gider olan bir konuda Türkiye kendi kendine yeter hale gelmiş olacak. Bu çok büyük bir başarıdır. Bunun arkasında yatan şey irade ve kararlılıktır. Millet olarak hepimizin sevineceği bir olay. Ben hangi siyasi görüşten olursa olsun 83 milyon herkesin bu olaya sevinmesi gerektiği kanaatindeyim. Öyle olacağını da düşünüyorum. Türkiye enerji giderlerini ortadan kaldırdığı zaman çok daha büyük bir hızla büyüyecek, gelişecek, refah ve kalkınma yolunda daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz” dedi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal