Sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de Kutlamak İçin Başvuru Yapacak

1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim de kutlamak isteyen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak basın toplantısı yaptı. Yapılan açıklamada 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için valiliğe başvurulacağı açıklandı.

10.04.2019-14:27 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-14:22) Sendikalar 1 Mayıs'ı Taksim'de Kutlamak İçin Başvuru Yapacak

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Genel Başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla DİSK Genel Merkezi'nde ortak gerçekleştirilen basın açıklaması yapıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak için İstanbul Valiliği'yle bir görüşme yaparak bu süreci devam ettirmek istiyoruz" dedi.

''TAKSİM'DE KUTLAMA YAPMAK HAKKIMIZ''

Taksim'de kutlama yapmak istediklerini söyleyen Çerkezoğlu, sözlerine "1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününde Taksim alanında olmak, tarihi ve ahlaki olduğu kadar, hukuki bakımdan da hakkımızdır" dedi. Çerkezoğlu “1 Mayıs'ı bir miting günü olarak düşünmüyoruz. Bu sebeple Taksim ile alakalı bir miting başvurusu gerçekleştirmiyoruz.

Daha önceki senelerde olduğu gibi. İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak için İstanbul Valiliği'yle bir görüşme yaparak bu süreci yapmak istiyoruz

Pazartesi günü İstanbul Valiliği'nden bir randevu istedik. Şimdilik randevu isteğimize bir dönüş yapılmadı. Fakat İstanbul Valiliği'yle görüşerek 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak için bu süreci sürdüreceğiz" biçiminde devam etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal