Semt Pazarlarında Koronavirüs Denetimi

İstanbul Fatih’te çarşamba günleri olan Türkiye’nin en büyük semt pazarlarından olan Çarşamba Pazarı’nda zabıta görevlileri aracılığıyla koronavirüs kontrolü yapıldı. Zabıta görevlileri vatandaş ile pazar esnafını maske ve fiziki mesafe meselesinde uyardı.

07.10.2020-16:37 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-16:34)

Fatih’te yer alan en büyük semt pazarlarından Çarşamba Pazarı’nda zabıta görevlileri aracılığıyla kontrol yapıldı. Bir takım vatandaş ile pazar esnafının maskelerini doğru bir şekilde kullanmadığı görülürken, zabıta görevlileri de megafon ile maske ve fiziki mesafe uyarıları yapıldı.

'ÜRÜNLER ELLE SEÇİLMEMELİ'

Pazar esnafı Şeref Geyik, maskeyi sağlık bakımından takmak gerektiğini ifade ederek, 'Vatandaşı maske ve ürünleri elle seçmemeleri konusunda uyarmamız gerekiyor' diye konuştu.

Başka bir esnaf da, pazarda maske takarak çalıştıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

'El dezenfektanı ve sosyal mesafe kurallarına uyuyoruz. Ürünleri elle seçtirmemeye çalışıyoruz. Ama müşterilerin bazıları ürünleri elle seçmek konusunda ısrarcı oluyor.'

Bütün vatandaşların gereken önlemi alması gerektiğini belirten vatandaş Serdar Ürker, 'Pazar daha ucuz ve taze olduğu için tercih ediyorum' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal