Selin Vurduğu Çiftçi: Hayatımda Böyle Felaket Görmedim

Bursa'da meydana gelen sel afetinde oldukça zarar alan bölgelerden biri olan Dudaklı köyünde ikamet eden Recep Gümüş, "Bu yaşıma geldim, ben köyümde böyle felaket görmedim. Evim tarlam sular altında kaldı." diye konuştu.

23.06.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-09:34) Selin Vurduğu Çiftçi: Hayatımda Böyle Felaket Görmedim

Bursa'da hakim olan yağış sonrasında meydana gelen sel afetinde can kaybının da olduğu Dudaklı köyünde yaşayan Recep Gümüş, 66 senelik hayatı boyunca böyle bir felaketle ilk defa karşılaştığını dile getirdi.

Evi, tarlası oldukça hasar alan Gümüş, hayvanlarının da taşkın esnasında yemliklerine çıkarak yaşama tutunduğunu belirtti. Sel sularının aniden gelerek neye uğradıklarını fark edemediklerini belirten ve ahırın dize kadar suyla dolduğunu belirten Recep Gümüş, şu ifadeleri kullandı:

"66 yaşındayım. Ben böyle bir şey görmedim. Hatta dedelerim, büyük dedelerim bile buralı. Hiç duymadım da görmedim de. Önce yoldan su geldiğini gördüm. Birden bahçeme yayıldı. Köşeden baktım ve gerçekten her şeyi götürecek gibiydi. Kurbanlık kuzularım vardı. Eşim 'ben alırım' dedi. 'Sen çıkma evden' dedim. Göndermedim. Çünkü çok şiddetliydi. Her yer su dolu. Mağdur durumda kaldık. Evimizin içine su girdi. Bahçem zarar gördü. Bahçemi sulamak için 50 tane su borum vardı. Onlar hasar gördü. Çoğu şu an yok. Sel aldı götürdü. Hayvanlarım var. Tavuklarım, kuzularım keçilerim var, hepsi çok korktu. Ahır diz boyunca su doluydu. Hayvanlar kendilerini yemliğe çıkarak kurtarmışlar."

Bursa’da meydana gelen sel felaketinde en fazla zarar alan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği köylerden biri olan Dudaklı köyünde balçık temizleme faaliyetleri tüm gece boyunca devam ediyor.

Sel sularının 1,5 metreyi geçtiği köyde evlerin alt katı kullanılamaz duruma gelirken, bir takım vatandaşlar geceyi geçirmek için etraf köylerdeki tanıdıklarına gitti.

Dudaklı köyü halkından Mahmure Arslan, evinin sel suları sebebiyle yaşanmaz duruma geldiğini ifade ederek, geceyi geçirmek için etraf köydeki ağabeyine gitti. Zararın fazla boyutta olduğunu belirten Arslan, "Buna şükür diyelim ne yapalım. Bayağı bir hasar oldu. Evimizin alt katı çamur oldu. Üst katlar tamamen battı. Ev şu an kullanılamaz hale geldi. Dünden beri abimlerde kalıyoruz. Bu gece de orada kalacağız. Allah'tan gelen bir afet ne yapalım? Yapacak bir şey yok. Bizim hayvanlarımız yoktu ama bağı, bahçesi hayvanları zarar gören çok insan var. Ölen hayvanlar var. Birkaç eşya aldık abimlere gidiyoruz. Çünkü şu anda evde oturabilecek durum yok. Düzelene kadar kalacağız. Artık 1 hafta mı olur, 10 gün mü olur bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

Meydana gelen selden canlarını zor kurtardıklarını söyleyen Recep Adaklı, suların bahçe duvarını yıktığını ve hayvanlarının öldüğünü dile getirdi.

Adaklı, "Sel suları bahçe duvarından direkt geldi. Ev komple suyla doldu. Suyun çıkacak bir yere ihtiyacı olduğu için buradaki duvarı komple yıktı ve yan taraftaki tarlayı bastı. Karşıda evim var bahçesinde ve ilk katında ne varsa komple alıp götürdü. Amcamın evini komple su bastı, eşyalar zaten hep buralarda görüyorsunuz. Çocukları evden zor çıkarttık. Bu gördüğünüz tarla normalde 1,5 metre daha alt seviyede. Ama burası komple doldu. Yani buradan bildiğiniz şelale gibi su aktı. Bahçede hayvanlarım telef oldu. Koyunları zor bela kurtardık. İşte durumumuz bu" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal