Selefi Derneklerin Silahlandığını Söyleyen Cübbeli Ahmet'in İfadesi 3 Saat Sürdü

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün, selefi derneklerin silahlandığı iddiasıyla ilgili dün verdiği ifadenin 3 saat sürdüğü öğrenildi.

26.09.2020-10:19 - (Son Güncelleme: 26.09.2020-09:58) Selefi Derneklerin Silahlandığını Söyleyen Cübbeli Ahmet'in İfadesi 3 Saat Sürdü

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde CNN Türk'te katıldığı Tarafsız Bölge programında, Türkiye'de bulunan yaklaşık 2 bin selefi derneğinin silahlandığını ve ayaklanma planı yaptığını iddia etmişti. Dün iddiaya ilişkin bilgisine başvurulan Ünlü'nün ifadesinin 3 saat sürdüğü öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

9 Eylül'de CNN Türk'te Tarafsız bölge programına katılan Ahmet Mahmut Ünlü, selefi derneklerinin silahlandığını ve iç savaş hazırlığında olduklarını iddia etmişti. Ünlü şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu selefi yapılanmaya ben 3-4 kez konuşma yaptım. 2 bin dernek var. Bu dernekler silahlanıyor. Silahlanmayı engelleyin. İç savaş hazırlanıyor. Özellikle Batman-Adıyaman tarafında. Selefi akımla Batman tarafında Şii çatışması hazırlanıyor. Bu şahıslar pompalı mompalı. Pompalı alımlarıyla, izinli, internetten bile satılır şekilde bu silah yayılıyor. Yarın bu işin önünü alamayız."

Sonrasında bir gazeteye konuyla ilgili açıklama yapan Ünlü, savcıların çağırması halinde 150 derneğin adını verebileceğini belirtti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, iddiaya ilişkin soruşturma başlattı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal