Selçuk Bayraktar'dan Joe Biden'a Çanakkale'li Mesaj

ABD başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Joe Biden'in Türkiye hakkındaki ifadeleri Türkiye kamuoyunda tepkilere neden oldu.

15.08.2020-22:47 - (Son Güncelleme: 15.08.2020-22:44) Selçuk Bayraktar'dan Joe Biden'a Çanakkale'li Mesaj

ABD başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Joe Biden'in Türkiye hakkındaki ifadeleri Türkiye kamuoyunda tepkilere neden oldu.

BAYRAKTAR'DAN ÇANAKKALE'Lİ YANIT

Öte yandan Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından Çanakkale Boğazı fotoğrafı paylaşarak "Okyanus ötesinden okunmadıysa; 'Dur Yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, Bir devrin battığı yerdir!'" diye kaydetti.

Biden'ın açıklamalarına Türk üst düzey isimler ve siyasetçilerden tepkiler geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu ifadeler demokrasiyle ve Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin doğasıyla örtüşmemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Altun, Biden'ın sözlerine ilişkin şu ifadeleri kullandı:
'Gereken tepki demokrasinin gereğidir'

NATO müttefikimiz olan ABD'nin bir başkan adayının diplomaside de yeri olmayan bu yakışıksız ifadelerinin mevcut yönetimce de kabul edilemez görüldüğüne inanıyoruz. Türkiye, siyasi oyunlara malzeme yapılacak bir ülke asla değildir.

ABD siyasi kurumları ile Amerikan kamuoyunun günlük siyasi kazanımlar için yapıldığı ayan beyan ortada olan bu sorumsuz açıklamalara prim vermeyerek gereken tepkiyi göstermesi demokrasinin bir gereğidir.
'Üzücü ama şaşırtıcı değil'

Tüm bunların yanında, ülkemizdeki muhalif siyasetin, kendisini küçük düşürücü ve milletimizin aklında soru işaretleri oluşturan bu ifadelere herhangi bir tepki göstermemiş olması üzücüdür ancak bizler için şaşırtıcı değildir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal