Selçuk Bayraktar Akıncı Taarruzi İHA'nın Ne Zaman Uçacağını Açıkladı

Yerli insansız hava araçlarının mimarı Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Akıncı Taarruzi İHA’nın İlk uçuşunu Ekim ayında planladıklarını duyurdu.

18.09.2019-16:13 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-16:08)

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, yaptığı açıklamada "Daha önce İsrail'den ABD'den İHA alıyorduk. Hem de yerli üretimin 5 katına mal oluyordu. Bunların yazılıları milli değildi. Biz Bayraktar İHA'nın karbon fiberine kadar Türkiye'de üretiyoruz. Ukrayna gibi havacılık alanında gelişmiş bir ükeye İHA ihraç etmek, yüksek katma değer yanında ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor." ifadesini kullandı.
Selçuk Bayraktar Teknofest ile ilgili açıklamasınında; "TEKNOFEST'i ziyarete gelenler 19 farklı teknoloji yarışması var. Bu yarışmların hepsi de geleceğin trendi olan konular. Dünyada benzerleri var. Ancak dünyada bu kadar kapsamlı ve herkese hitap eden başka bir fuar yok. Ülkemiz, son 15 yılda bir paradigma değişimi ve savunma sanayisinde millileşme vizyonu ile büyük bir atılım yaşadı, yerlilik oranı yüzde 15'lerden yüzde 65'lere kadar çıktı. Bu alanlarda öğrencilerimiz çekirdekten yetişsin istiyoruz. Bunu sevgiyle, muhabbetle harmanlayarak yapmaya çalışıyoruz. Buradaki her firmaya içeride mutlaka teknolojiyi sevdirici, eğlendirici etkinliklerin olması lazım dedik." ifadelerini kullandı.
İHA'lar hakkında da konuşan Selçuk Bayraktar; "Bayraktar TB-2 İHA'lar yokken İsrail'den ABD'den alıyorduk. Hem de yerli üretimin 5 katı meblağlalarla. Bunların yazılımları milli değildi. Biz Bayraktar İHA'nın karbonfiberine kadar Türkiye'de üretiyoruz. Ukrayna gibi havacılık alanında gelişmiş bir ükeye İHA ihraç etmek, yüksek katma değer yanında ülkemizin imajı açısından önem arz ediyor." açıklamasında bulundu.
Açıklamasında Akıncı Taarruzi İHA'ya da değinen Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar; " Biz İHA'lar konusunda, yazılım konusunda Ukrayna'dan daha ileri bir yerdeyiz. Onların da ağır sanayisi gelişmiş. Bu nedenle Akıncı'nın motoru için işbirliği yaparak Türkiye'de üretim yapmayı hedefliyoruz. Bu iş küçük skeçlerle başlıyor. Bayraktar mini İHA'dan yola çıkarak şu an dünyanın en iyi İHA'larını yapıyoruz. Cezeri uçan arabaya da işte böyle başlıyoruz, bir başlangıç. Cezeri yakın zamanda, bir iki ay içinde uçacak." ifadesini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri İçin aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal