Selahattin Demirtaş'ın Tutukluluğunun Devamına Karar Verildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, terör suçlarından yargılandığı davada, tutukluluğunun devamına karar verildi

19.06.2019-17:12 - (Son Güncelleme: 19.06.2019-18:55)

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde düzenlenen duruşmada, Demirtaş ile tutuklu bulunduğu Edirne'deki cezaevinden telekonferans yöntemiyle bağlantı sağlandı. Bazı HDP'li milletvekilleri ve avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

Savunması içi söz hakkı tanınan Demirtaş, 2012 yılında Bingöl'de yaptığı konuşmasının ardından, "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla hazırlanan ve iddianame ile birleştirilen 23 nolu fezlekeye ilişkin beyanda bulunacağını açıkladı.

Yaptığı konuşmada "Kürdistan" ifadesini kullanması ve bölücü terör örgütü elebaşı lehine sloganlar atılması nedeniyle suçlandığını belirten Demirtaş, fezlekeyi hazırlayan savcıya ilişkin ilerleyen süreçte Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması doğrultusunda işlem yapıldığını söyledi.

Demirtaş, söz konusu konuşmasında, FETÖ elebaşını eleştiren sözlerinin de yer aldığını, savcının bu sebeple konuşma içeriğinin tamamının yer almadığı bir fezleke ile kendisine "kumpas" niteliğinde bir suçlama yönelttiğini öne sürdü.

"Kürdistan" sözcüğünü kendi partisi dışındaki bazı siyasilerin de kullandığını belirten Demirtaş, "Türkiye'nin bir bölgesinin adını söylemekle Türkiye bölünsün filan demiyoruz." şeklinde konuştu.

ARA KARAR  

Demirtaş'ın savunmasından sorna duruşma savcısından görüşü soruldu.

Savcı, mevcut delil durumu ve Demirtaş'ın henüz savunmasını tamamlamamış olması sebebiyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Müzakere arasından sonra ara kararını duyuran mahkeme heyeti, 15 ve 19'uncu fezlekelere ilişkin ek bilirkişi raporu alınması talebinin kabulüne, sanık Demirtaş'ın tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

Davanın duruşmasına 16 ve 17 Temmuz'da devam edilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal