Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İptal Edilecek Mi? YSK Kararını Açıkladı

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım'ın HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın adaylığının iptal edilmesi için yaptığı başvuru YSK tarafından reddedildi.

11.05.2018-21:10 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-21:30) Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İptal Edilecek Mi? YSK Kararını Açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım'ın HDP milletvekili Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının geçersiz sayılması için yaptığı başvuruyu kabul etmedi.

Odatv'nin aktardığına göre, Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, HDP'nin bir buçuk senedir Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın adaylığının geçersiz sayılması için Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya dilekçe gönderdi.

'DEMİRTAŞ İÇİN BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK VAR MI?'

YSK'ya gönderdiği dilekçede Demirtaş'ın bir fotoğrafını koyan Yalım, dilekçesinde şu ifadeleri yazdı:

"HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın Kandil Dağı'nda eli kanlı PKK'lı militanlar ile çektirdiği fotoğraf. Demirtaş için başka bir şey demeye lüzum var mı? Teröristler ile fotoğraf çektiren Demirtaş cumhurbaşkanlığına ne şekilde aday olabilir? Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının geçersiz sayılmasını arz ederim."

YSK, Yalım tarafından yapılan başvuruyu kabul etmedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal