Selahattin Demirtaş'a 142 Yıl Hapis!

Selahattin Demirtaş'ın 142 seneye kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı ana davasının dosyası, mahkemeler arasındaki uyuşmazlık sebebiyle ortada kaldı.

23.08.2017-12:43 - (Son Güncelleme: 23.08.2017-12:25)

Diyarbakır’da yürütülen soruşturma çerçevesinde 3 Kasım 2016 tarihinde tutuklanmış olan Selahattin Demirtaş'ın hakkında Diyarbakır’da ’Terör örgütü kurmak, yönetmek’, ’örgüt propagandası yapmak’, ’suç ve suçluyu övme’ gibi iddialarla 142 sene kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Bu dava güvenlik nedeniyle Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne alındı. Önce 6 Eylül 2017 tarihine duruşma günü veren mahkeme, daha sonra Demirtaş’ın dosyasının 6- 8 Ekim olayları esnasında şehit edilen Yasin Börü ve 3 arkadaşı Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyası ile birleştirilmesini talep etti.

UYUŞMAZLIK, BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNE TAŞINDI

Bu talep, Yasin Börü davasında karar vermiş olan ve 3 firari sanığın dosyasını ayıran 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmedi. Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi dosyaları resen birleştirme kararı verdi. İki mahkeme arasında yaşanan uyuşmazlıklar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşınmış oldu. Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Demirtaş’ın bu dosyasının Yasin Börü dosyası ile birleştirilmesinin uygun olmayacağı görüşünü savundu. Ankara 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tarafından Bölge Adliye Mahkemesi 5’inci Ceza Dairesine gönderilen yazıda, Demirtaş’ın 6- 8 Ekim olayları ile ilgili yargılansa bile ’toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet’ ve ’suç işlemeye tahrik’ fiillerinden yargılanabileceği,ÿYasin Börü ve 3 arkadaşının ölümüÿeylemlerinden sorumlu tutulamayacağı’ ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal