Şehit ve Gazi Yakınlarının Atamaları Bugün Gerçekleşecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 572 şehit ve gazi yakını ile gazinin çeşitli kamu kurumlarına ataması bugün gerçekleşecek.

20.12.2019-12:43 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-12:34) Şehit ve Gazi Yakınlarının Atamaları Bugün Gerçekleşecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 572 şehit ve gazi yakını ile gazinin çeşitli kamu kurumlarına ataması bugün gerçekleşecek.
572 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının görevlendirilmesi bugün gerçekleşecek. Aralık ayı bitmeden bin 304 engellinin de istihdamı yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bu açıklamayı Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında yaptı.
Toplantıda kamu personeli 350 bin sözleşmeli çalışanın kadroya geçirilmesi hususu masaya yatırıldı. Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK görevlileri hükümete isteklerini bildirdi.
Sendika yetkilileri öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine yönelik 3 bin 600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamının genişletilmesini talep etti.
Söz konusu toplantıda kamu görevlilerinin maaşlarından alınan verginin yüzde 15'i aşan kısmının devlet tarafından karşılanmasını da talep edildi. Kurul toplantısında ayrıca 31 Aralık'ta iş akdi sona erecek belediye çalışanlarının durumu da incelendi.
Ayrıca, "Kamu Personeli Danışma Kurulu"nun kararları tavsiye niteliği taşıyor. Kurul, 2020 yılının Mart ve Kasım aylarında da toplanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal