Şehit Uzman Çavuş İçin Hakkari'de Tören Düzenlendi

Irak'ın kuzeyinde bulunan Hakurk bölgesinde PKK'lı teröristlerce araziye yerleştirilmiş el yapımı bombanın patlaması sonucu şehit olan Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan (27) için Hakkari'de tören düzenlendi.

16.04.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-12:36) Şehit Uzman Çavuş İçin Hakkari'de Tören Düzenlendi

Geçtiğimiz gün Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından araziye önceden yerleştirilmiş olan el yapımı patlayıcının infilak etmesi nedeniyle Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan şehit oldu.

Şehidin cenazesi helikopter ile Hakkari'ye getirilirken, Durhan için Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene katılanlar arasında; Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ile asker ve polisler yer aldı.

Şehit Durhan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi tören alanına getirilirken, 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Daha sonra Durhan'ın öz geçmişi okunurken, dua edildi. Durhan'ın cenazesi uçakla memleketi Manisa'ya yollandı.

Öte yandan coronavirüs salgını nedeniyle cenazede tedbirlere uyuldu ve gerekli önlemler alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal