Şehit Ömer Halisdemir Kimdir?

Bugün 15 Temmuz darbe kalkışmasını hainlerin başına çalan ve olayın gidişatını değiştiren kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in doğum günü. Bu kahraman askerimizi doğum gününde daha yakından tanıyalım...

20.02.2019-12:23 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-12:43) Şehit Ömer Halisdemir Kimdir?

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü’nün darbe kalkışması sırasında gösterdiği kahramanlık örneği ile tarihe geçen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir kimdir? Bugün doğum günü olan Ömer Halisdemir’i yakından tanıyalım…

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974’te Bor, Niğde’de dünyaya gelmiş, 16 Temmuz 2016 Gölbaşı, Ankara’da şehit olmuş Türk askeridir. 2016 Türkiye askerî darbe kalkışması esnasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda vazife yaparken komutanlığını ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi göğsünden vurarak öldüren ve sonrasında diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak şehit edilen koruma astsubayıydı. Kendisine vur emri, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından geldi.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde’nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu’da okul sonralarında çobanlık yaptı. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul isimlerinde iki çocuğu doğdu. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye hudutları içerisinde ve dışında çeşitli vazifeler yaptı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in verdiği bilgiye göre, 2016 FETÖ askerî darbe kalkışması sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile beraber daha önceden Afganistan’da vazife yapmıştı.

ŞEHADETİ

16 Temmuz 2016’da darbe kalkışması esnasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çabalayan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’dan aldığı emir ardından göğsünden vurarak öldürdü. Bunun ardından Semih Terzi’nin korumalarından Binbaşı Fatih Şahin ve Üsteğmen Mihrali Atmaca da otuz kurşunla Halisdemir’in şehit olmasına neden oldu. Daha sonra ise darbe yanlısı astsubaylar Nedim Şahin ve Gökmen Ata ölü ele geçirilmiş; otuz altısı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştır.

Habertürk, Hürriyet ve Takvim gazeteleri dahil olmak üzere farklı Türk basın kuruluşları, Halisdemir’den “darbe kalkışmasının seyrini değiştiren isimlerden biri” diye bahsetti. 24 Ağustos 2016’da başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu’na katılan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı askerler ise üniformalarına “Şehit Ömer Halisdemir” yazan apoletler takmıştır.

ANISI

Halisdemir’in vurulduğu yer özel bir kaplama ile koruma altına alınarak çiçeklerle süslendi. Dursun Ali Erzincanlı, Halisdemir’in şehit edilmesi ardından kendisine atfen “30 Kuş” isimli bir şiir yazdı ve bu şiire bir klip çekildi. Ömer Halisdemir’i anlatan “30 Kuş” isimli şiirle aynı ada sahip bir kısa bir film de çekildi. Ağustos 2016’da Toroslar, Mersin’deki Şehitler Parkı’na kaide ve gövde uzunluğunun toplamı 4.60 metre olan bir heykeli dikildi. Ardından Türkiye’deki birçok meydan, cadde, okul ve öğrenci yurdu gibi yerlere kendisinin ismi verildi. Ayrıca Niğde’de kendisi için bir hatıra ormanı da oluşturulmuş ve şehirdeki üniversiteye de ismi verilmiştir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal