'Şehit Olursam 3 Ay Sonra da Sen Benim Peşime Geleceksin'

Suriye İdlib’de iki ay önce zırhlı ambulans aracına düzenlenen saldırı sonucunda şehit olan Piyade Uzm. Onb. Ercan Zengin’in babası: 'Oğlum saza çok meraklıydı. Ben ona hediye saz aldım. İki kez yaralandı, çalmak nasip olmadı. Daha sonraki gidişinde de şehadet haberi geldi.'

03.08.2020-08:27 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-08:41) 'Şehit Olursam 3 Ay Sonra da Sen Benim Peşime Geleceksin'

Samsun'un İlkadım ilçesi Aşağıavdan Mahallesi'nde ikamet eden Rahmi ve Feriha Zengin, iki ay önce şehit olan oğullarının odasını tekrar düzenledi. Acılı aile, oğullarının kamuflajından günlük kıyafetlerine, künyesinden gençlik ve askerlik senelerime ait fotoğraflara varana kadar bütün eşyalarını yerleştirdikleri odayı, Türk bayrağı ile kapladı. Baba Zengin'in, evladına şehit olmadan önce aldığı ve odanın duvarına astığı sazı ise yürek sızlatıyor. Şehit evine ziyarete giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da şehidin eşyalarıyla donatılan odasını dolaştı. Karaaslan, şehidin odasına konulması için aileye Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti. Baba Zengin, oğlunun şehit olduğu günden bu günü gözyaşının hiç durmadığını dile getirerek 'Şehidimizin eşyalarını, Garnizon Komutanlığı'ndan rica ettik, aldık. Özel bir dolap yaptırarak oraya eşyalarını yerleştirdik. Oğlum saz çalmaya çok meraklıydı. Ben ona hediye saz aldım. Ancak iki kez askerde yaralanınca çalmak nasip olmadı. Daha sonra Suriye'ye göreve gidince şehit oldu. Sazı duvarda gördüğüm zaman duygulanıyorum. Saza bakamıyorum ve dokunamıyorum' ifadelerini kullandı.

YÜREK YAKAN HATIRA 

Şehit oğlunun yaşadığı hadiseyi anlatan Baba Zengin, 'Ben oğluma otomobil aldım. Aynı yerde görevli arkadaşının ailesi de arkadaşına otomobil alıyor. Aralarında bir muhabbet geçiyor. Oğlum, 'Davut senin araban güzel, sen şehit olacaksın araban bana kalacak. Arkadaşı da 'Al araba senin olsun, ben şehit olursam 3 ay sonra da sen benim peşime geleceksin.' demiş. Arkadaşı bu muhabbetten 1 hafta sonra şehit oldu. 3,5 ay sonra da oğlum arkadaşının yanına gitti şehit olarak' şeklinde konuştu.

ŞEHİTLİK İSTİYORDU

Anne Feriha Zengin de 'Şehit oğlumun odasına her girdiğimde o eve gelecekmiş gibi hissediyorum. Oğlumun fotoğrafları ile konuşuyorum, sanki o da bizi anlıyor. Ne yapalım, takdiriilahi. Zaten oğlum çok istiyordu şehit olmayı. Askerde ikinci kez yaralandığında, 'Ben şehit olacağım anne, buralar araba dolacak, damatlığımı giyip de buraya geleceğim. Herkes bana saygı duyacak.' dedi. Ağzından şehit lafı hiç düşmüyordu. En son, şehit düşmeden 7-8 saat önce onunla görüştük. 'Oğlum fotoğraflarını öpüyorum kokun gelmiyor.' dedim. 'Üzülme anne, yarın sabah sarılır öpersin.' dedi. Dediği gibi yarın sabah şehit olup tabutta eve geldi. Bayrağını, vatanını çok seviyordu. Ağabeyini de asker yapmak istedi, ama yaştan dolayı olamadı. Hep askeri marşlar ve türküler dinliyordu. Hatta şehit düşmeden önceki cuma günü, vatanı için şiir yazmış ve arkadaşları ile birlikte okumuşlar, bir hafta sonra şiirindeki gibi, Allah'ın peygamberine komşuluğu seçti' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal