Şehit Eren Bülbül'ün Adı Yerli Üretim SİHA'ya Verildi!

2 yıl önce terör örgütü PKK tarafından 15 yaşındayken şehit edilen Eren Bülbül'ün adı Türkiye'nin ilk yerli ve milli SİHA’sı Bayraktar TB2'lerden eğitim olarak kullanılanlardan birine verildi.

26.06.2019-23:11 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-23:00)

Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateş sonucunda 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehadete ulaşmasının üzerinden 2 yıl geçti.

İLK YERLİ VE MİLLİ SİHA'LARDAN BİRİNE ADI VERİLDİ  

100 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde, gökyüzünde en uzun süre görev yapan ilk milli hava aracı olan Türkiye’nin ilk yerli ve milli SİHA'sı Bayraktar TB2’lerden eğitim için kullanılan bir TB2’ye şehit Eren Bülbül'ün ismi verildi.

"AZİZ ŞEHİDİMİZİN HATIRASI SEMALARIMIZDA YAŞAYACAK"  

Konuyla ilgili kurumsal sosyal medya hesabından  duyuruda Baykar, “Eğitimde kullandığımız Bayraktar TB2 SİHA’lardan birine şehidimiz Eren’in adını veriyoruz. Aziz şehidimizin hatırası semalarımızda yaşayacak”ifadelerini kullandı.

"AZİZ İSMİN SEMALARIMIZDA UÇACAK ARTIK"  

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Mütevvelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "pkk tarafından kalleşce Şehit edilen yüksek dağların Kartalı Eren.. Aziz İsmini SİHA'mız Semalarımızda uçuracak artık.. Ruhun şad olsun." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal