Şehit Astsubayın Ailesinden Asil İstek

15 Temmuz gecesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na girmeye çalışan darbeci generali vuran ancak kendisi de şehit düşen Ömer Halisdemir’in ailesi: Devlet dışında kimseden yardım istemiyoruz. Sadece Çukurkuyu’da, Ömer’in de okuduğu okul yenilensin yeter

09.08.2016-09:55 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Şehit Astsubayın Ailesinden Asil İstek
Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci generali, şehit olma pahasına vuran Niğdeli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ailesine, devlet ve tüm Türkiye sahip çıktı. Şehidin doğduğu Çukurkuyu kasabasına park ve anıt yapılıyor, kasabanın yolları asfaltlanıyor. Ancak kahramanın ailesi asil bir tavır göstererek, "Biz devlet dışında kimseden yardım istemiyoruz. Sadece Çukurkuyu'da Ömer'in de okuduğu okul yenilensin yeter" dedi.

KASABA YENİLENİYOR
Darbe girişiminin yaşandığı gece, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi vuran ancak kendisi de şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir, darbe girişiminin seyrini değiştiren isim olmuştu. Şehidin ailesine devlet ve tüm Türkiye sahip çıktı, her türlü imkân seferber edildi. Şimdi de şehidin baba ocağı Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde Ömer Halisdemir adına bir park ve anıt yapılıyor. Kocaeli Belediyesi'nin yapımını üstlendiği park ve anıtın inşaatına başlandı. Halisdemir'in doğduğu Çukurkuyu'nun yolları da asfalt ve parke taşı ile döşeniyor.

"O ARTIK TÜM TÜRKİYE'NİN EVLADI"
Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, şehit Ömer Halisdemir'in ülkenin gururu olduğunu belirterek yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Bu vatan için gözünü kırpmadan şehit düşen Ömer kardeşimiz için devlet olarak her tülü imkânı seferber ediyoruz. Kasabada yollar hızlı bir şekilde parke ile döşeniyor. Karayolları tarafından yolun asfaltlama çalışması başlatıldı. Çukurkuyu için devletimiz hangi alanda ne yapılması gerekiyorsa bir bir gözden geçiriyor. Devletimiz ilk günden itibaren şehidimizin ailesine de sahip çıkmıştır, yanında olmuştur, her zaman da yanında olmaya devam edecek. Kahraman Ömer kardeşimiz için ne yapsak azdır." Ömer Halisdemir'in ailesi ise devletin yardımı dışında hiçbir kurum ve kişiden yardım kabul etmezken, büyük bir özveri örneği gösterdi. Şehidin ağabeyi Doğan Halisdemir, kendileri için bir şey istemediklerini belirterek, "Biz dimdik ayaktayız. Hiç kimseden beklentimiz yok. Devletimiz ne yaparsa ona her zaman razıyız, ona karşı gelmeyiz. Biz sadece Ömer'in isminin unutulmamasını istiyoruz. Çukurkuyu'nun çocukları, gençleri artık daha iyi okullarda okusun. Kardeşim Ömer'in de okuduğu Fatih İlkokulu yenilensin ve yanında öğrenciler için bir kültür merkezi yapılsın istiyoruz. O eğitim kurumunun etrafında spor alanları ve kütüphane de yapılabilir. Kardeşim artık sadece bizim değil, Türkiye'nin evladı. Onunla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

EVİNİN BİTTİĞİNİ GÖREMEDİ
Şehit Ömer Halisdemir'in en büyük hayali, emekli olduktan sonra Çukurkuyu'ya yerleşmekti. Bu nedenle kasabada bir arazi satın alan Halisdemir'in, şehit düşmeden önce bankadan kredi çektiği ve ev yaptırmaya başladığı ortaya çıktı. Şehidin kredi çekerek parasını peşin ödediği evi tamamlamak için inşaat işçileri çalışıyor. Ağabey Halisdemir ise, "Ömer arazinin etrafını duvarla çevirdi, içine kendi elleri ile meyve ağaçları dikti. Kendisi ve ailesinin oturacağı evi yaptırmak için uğraşıyordu. Ancak evinin tamamlandığını göremedi" diyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal