Sedef Kabaş Kimdir?

Sedef Kabaş, Türkiye’nin önemli gazetecilerindendir. Haber sunuculuğu ve televizyon programcılığı ile tanınan Kabaş, son yıllarda ise danışmanlık çalışmalarıyla da ismini duyurmuştur. Sedef Kabaş kimdir derseniz, onu bu alandaki faaliyetleri ile tanıyanlar da azımsanmayacak kadar çoktur.

03.07.2020-18:03 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-18:01) Sedef Kabaş Kimdir?

ÖĞRENİM HAYATI

Sedef Kabaş, 1970 senesinde, Mualla ve Mehmet Kabaş ailesinin ilk çocuğu olarak, Londra’da dünyaya geldi. 1992’de Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdikten sonra, lisansüstü eğitime devam etmeye karar verdi. Bunun için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. Burada, Boston Üniversitesi’nde, televizyon haberciliği alanında burslu bir öğrenci olarak yüksek lisans yaptı. 1995 yılında, İstanbul’a dönüş yapan Sedef Kabaş, ‘Söyleşi, Röportaj ve Soru Sorma’ başlıklı tezini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamlayarak, 2006’da doktora derecesini almaya hak kazandı.

MESLEKİ KARİYERİ

Sedef Kabaş, Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa gibi birçok bölge hakkında, CNN International Atlanta için haberler hazırladı. Bu haber kanalında çalışan ilk Türk gazeteci oldu. Bu önemli başarı, Sedef Kabaş kimdir diye araştıranlar için oldukça önemli bir bilgidir.

1998 senesinde, ‘Almanya’da Türk Döner’ ismiyle hazırladığı haber, ‘En İyi Ekonomi Haberi’ seçildi.

Türkiye’ye dönünce NTV, ATV, TV8, SKY Türk ve TRT 2 televizyon kanallarında sunuculuk yaptı. Sedef Kabaş, bu programların içeriklerini de hep kendisi hazırladı. Politika, medya, finans, sanat gibi alanlarda ün yapmış kişiler ile çalışmalar yaparak birçok ödül aldı.

Gazetecilik mesleğini başarıyla sürdürürken bir yandan da akademik kariyerine devam etti. 2001’de, Pera İstanbul, Bahçeşehir, Kadir Has ve Kültür üniversiteleri ile İstanbul Akademi’de ders vermeye başladı. Tam 10 sene boyunca, 2011’in sonuna kadar, diksiyon, medya, etkili ses ve beden dili, röportaj yöntemleri ve haber yazımı alanlarında eğitim verdi.

Ülkenin önemli radyolarından Power FM’İn kurucu kadrosunda yer aldı. Burada da pek çok haber programı sundu.

2007 senesinde, şimdilerde, idari yöneticilere ve şirket liderlerine etkin liderlik, hitabet sanatı, kişisel imaj ve itibar yönetimi, ikna kabiliyeti etkileme becerisini geliştirme gibi konularda danışmanlık yapmakta ve şirket çalışanlarını iletişim alanında eğitmektedir.

Sedef Kabaş kimdir sorusuna yanıt ararken, kendisini konuşmacı olarak yer aldığı konferans, seminer gibi önemli platformlardan da hatırlayanlar olacaktır. Buradaki çalışmalarına, dijital medyada yer alan videolarından da ulaşmak mümkündür. Gazetecilik pratikleri, medya ve iş dünyası hakkındaki deneyimlerini bu alanlarda paylaşmaktadır. Sedef Kabaş, ulusal ve uluslararası birçok organizasyonda da, etkinlik programının doğru biçimde ve zamanında gerçekleşmesini sağlamakta görev aldı. İngilizce’de ‘master of ceremony’ olarak adlandırılan bu ünvan ile, Türkiye’de ve yurtdışında birtakım konferans ve basın toplantılarında çalıştı. 2020 senesine baktığımızda ise, Sedef Kabaş, Tele1 adlı televizyon kanalında haber sunuculuğu yapmaktadır.

Koçluk yaşamının tecrübelerini kitaplara da aktaran Sedef Kabaş kimdir diye merak edenler için, bu kitapları okumak iyi bir bilgi edinme yoludur.

SEDEF KABAŞ’IN KİTAPLARI

- Sesli Düşünenler, 2003

- Zamanı Dize Getirenler, 2005

- 41 Kadın 41 Öykü-İpek Dokulu Başarılar,2007

- 60 Kadın 60 ÖyküSoru Sorma Sanatı, 2008

- Soru Sorma Sanatı, 2009

- Hayatını Seçen Kadın, 2010

- Muazzam Muazzez: Muazzez İlmiye Çıǧ'dan 100 yaşın sırları ve yaşama dair muhteşem tavsiyeler, 2016

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal