Seçime Girebilecek Partiler Açıklandı! İYİ Parti de Seçime Girebilecek

Yargıtay seçime girebilecek partilerin listesini YSK'ya yolladı. İYİ Parti sözcüsü Aytun Çınar, listede İYİ Parti'nin de olduğunu açıkladı.

21.04.2018-20:20 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-20:35) Seçime Girebilecek Partiler Açıklandı! İYİ Parti de Seçime Girebilecek

 

Yargıtay, 24 Haziran erken seçimine girecek partilerin listesini YSK'ya yolladı. İyi Parti sözcüsü Aytun Çıray, listede İyi Parti'nin de isminin yer aldığını ve partilerinin bu aşamada seçime girebileceğinin kesinlik kazandığını kamuoyuna açıkladı. Böylece günlerdir süren "İyi Parti seçime girebilecek mi?" sorusu yanıtını bulmuş oldu.

"YSK'YA VERİLEN LİSTEYE GÖRE İYİ PARTİ SEÇİME KATILABİLECEK"

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Aytun Çıray, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YSK'ya yolladığı listeye göre İyi Parti seçime girebilecek. 24 Haziran seçimlerine katılabileceğimiz böylece onaylandı" ifadesini kullandı.

İYİ Parti'den yapılan açıklama şöyle:

"Yüksek Seçim Kurulu, Sayın Sadi Güven'in de söylediği gibi partilerin sicil ve dosyalarını tutan, denetimlerini yapan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine katılma yeterliliğine sahip olan partilerin listesini talep etmiştir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu bilgi ve belgeleri inceledikten sonra 20.04.2018 saat 17.00 itibarı ile Yüksek Seçim Kuruluna 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine katılma hüvviyetine sahip olan partilerin listesini yollamıştır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın YSK'ya yolladığı ve daha önce seçimlere katılma hakkına sahip olan dokuz partiye ek olarak İYİ Partiyi de dahil etmiştir. Bu durumda İYİ Parti'nin 24 Haziran'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine katılma hakkı onaylanmıştır. Büyük Türk Milletine saygılarımızla duyururuz. Aytun Çıray, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal