Seçim Günü Hangi Yasaklar Uygulanacak?

24 Haziran seçimlerine artık çok az bir süre kaldı. Seçimin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için bazı yasaklarda uygulanacak. İşte seçim günü uygulanacak yasaklar.

22.06.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 22.06.2018-10:29) Seçim Günü Hangi Yasaklar Uygulanacak?

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin sorunsuz ve düzenli bir biçimde yapılması için bazı yasaklar konacak. İşte o yasaklar...

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin sorunsuz ve düzenli bir biçimde yapılmasına imkan tanımak için içki, silah taşıma ve yayın yasağı konacak.

Bu çerçevede, oy kullanma günü olan 24 Haziran Pazar günü saat 06.00'dan 24.00'e dek her ne şartla olursa olsun alkollü içki satılması, içkili mekanlarda halka açık yerlerde her türlü alkollü içecek satılması ve verilmesi ile içilmesi yasak olacak.

Emniyet ve asayişi sağlamakla vazifeli olanlardan hariç hiç kimse, 5237 sayılı kanunun alakalı maddesi gereğince köy, kasaba ve kentlerde silah taşıyamayacak.

Oy kullanma günü oy kullanma boyunca kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi tüm halka açık eğlence mekanları kapalı kalacak. Eğlence yeri özelliğini barındıran lokantalarda sadece yemek sunulabilecek. Seçim yasaklarına ve yukarıdaki şartlara uyulmak koşuluyla oy kullanma günü saat 18.00'ın ardından düğün gerçekleştirilebilecek.

Seçim günü saat 18.00'e dek radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim neticeleri ile alakalı haber, tahmin ve yorum gerçekleştirilemeyecek.

Radyo ve her türlü yayın mecralarında 18.00-21.00 saatlerinde sadece YSK tarafından seçimlerle alakalı olarak sunulacak haber ve tebliğler yayımlanabilecek.

Bütün yayınlar saat 21.00'ın ardından serbest kalacak fakat YSK tarafından gerek duyulması durumunda saat 21.00'den önce de yayınların serbest kalmasına karar verilebilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal