Seçim Anketleri 2019 Sonuçlarına Göre İş İlk Turda Bitecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini ilan etmesinin sonrasında herkes anket sonuçlarını merak etmeye başladı. MAK ve ORC'nin duyurduğu son ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk turda bitecek.

20.04.2018-12:00 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-11:58) Seçim Anketleri 2019 Sonuçlarına Göre İş İlk Turda Bitecek

MAK DANIŞMANLIK YÜZDE 55

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "24 Haziran 2018'de gerçekleştirilmesine karar verilen erken Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rakipleriyle ilişkili olarak oranlarda küçük değişiklikler olsa da genel seçimi ilk turda rahat kazanabileceği ifade edilebilir. Yaptığımız araştırmalar 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçime yönelik olduğunda Cumhur ittifakı 50+1 çizgisinin altındayken ortaya çıkan yeni tabloda Cumhur ittifakının oy oranı yüzde 54-55 seviyesine çıkabileceğini göstermektedir"  şeklinde konuştu.

ORC ARAŞTIRMA YÜZDE 57

ORC Araştırma Şirketi Başkanı Murat Pöstekide, şunları söyledi: "An itibariyle Cumhurbaşkanlığı seçimini yorumlayacak olursak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. tura kalmadan 1. turda kazanacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına çıkacak adayın bugün itibariyle  bir önemi yok. Genel seçimlerin oy aranlarına baktığımız zaman ise, Cumhur ittifakının karşısındaki ittifaklara göre yüzde 53 ile 57 bandında bir oy alacağını öngörüyoruz. Diğer ittifak görüşmelerinin tamamlanmasının sonrasında durum biraz daha netlik kazanacaktır."

MAHİR ÜNAL YÜZDE 55.6

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti’li vekillerle bir araya gelmesinin sonrasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, " En son yapılan ankette Cumhurbaşkanımızın oyu yüzde 55.6 olarak gözüküyordu" diye konuştu. AK Parti'nin her zaman her şeye hazır bir biçimde yürüdüğüne değinen Mahir Ünal, "Biz hiç bir zaman iktidarda olmanın ne rahatlığına ne de rehavetine kapıldık. Biz her zaman diri bir bilinç, uyanık bir akıl ve sanki yarın seçim olacakmış gibi teşkilatlarımızla hareket ettik"  açıklamasında bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal