Savunma Bakanlığı'ndan Pentagon'a S-400 Cevabı

Milli Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Nadide Şebnem Aktop, Pentagon sözcüsünün S-400 konusundaki açıklamasına cevaben bir açıklama yayımladı.

24.10.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-17:02) Savunma Bakanlığı'ndan Pentagon'a S-400 Cevabı

Milli Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü Nadide Şebnem Aktop, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jonathan Hoffman'ın S-400 konusunda Türkiye'yi kınadıklarını belirten açıklamasından sonra cevap olarak bir açıklama yayımladı.

"NATO'YA ENTEGRE EDİLMEDEN KULLANILACAKTIR"

Rusya'dan tedarik edilen S-400 Hava Savunma Sisteminin hazırlıkları kapsamında doğal bir süreç olarak deneme ve sistem kontrollerinin yapılmakta olduğunu belirten Savunma Bakanlığı sözcüsü Nadide Şebnem Aktop, "NATO müttefiklerinin kullanmakta olduğu S-300’ler gibi S-400 sistemi de müstakil olarak ve hiçbir NATO Komuta Kontrol sistemine entegre edilmeden kullanılacaktır" dedi.

Türkiye'nin geniş bir coğrafyada farklı riskler ve tehditlere karşı salgına rağmen kesintisiz şekilde mücadele ettiği hatırlatılan açıklamada, "Türkiye’nin NATO taahhütlerine aykırı hareket ettiğini iddia etmek tutarlı değildir." denildi.

"AMACIMIZ HALKIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK"

Aktop'un yayımladığı açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:

"Dost ve müttefiklerimizden beklentimiz, ilişkilerin bozulacağı gibi söylemler yerine, S-400 sistemi ile ilgili bugüne kadar getirdiğimiz alternatif çözümler ile varsa ilave alınabilecek makul teknik tedbirlerin görüşülmesine odaklanılmasıdır. Türkiye’nin amacı kimseyi üzmek değil, halkının güvenliğini sağlamaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal