Savunma Bakanlığı'ndan Askerlik Yoklaması Açıklaması

Artık askerlik çağına girenler askerlik yoklaması işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecek. Milyonlarca genci ilgilendiren kolaylık hakkında Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

12.05.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-12:13) Savunma Bakanlığı'ndan Askerlik Yoklaması Açıklaması

Bakanlığın yeni uygulaması ile  askerlik yoklaması E-devlet üzerinden yapılacak. Yeni dönemle birlikte askerlik şubesine gidip sıra beklemek tarihe karışacak.

Askerlik işlemlerini kolaylaşırmak üzer üç bakanlık işbirliği yaptı. Milli Savunma Bakanlığı - Sağlık Bakanlığı - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortaklaşa yaptığı çalışma ile askerlik yoklamaları artık E-Devlet üzerinden yapılabilecek. İnternetten askerlik yoklaması uygulaması 14 Mayıs'ta uygulanmaya başlacayacak.

Bundan sonra askerlik işlemleri formları elektronik ortamda doldurulacak. Sağlık raporları da yine E-Devlet üzerinden Aile Hekimliğine başvurularak yapılacak. Böylece E-Devlek Kapısı üzerinden yapılan işlemlerde hataları en aza indirildiği gibi askerlik şubelerindeki bildik kuyruklar da ortadan kaldırılacak.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yazılı yaptığı  e-devlet üzerinden askerlik yoklaması açıklamasının tam metni şöyle: 

"Günümüzde teknoloji ve bilgi sistemlerinin etkin kullanımına bağlı olarak, askerlik yükümlülüğü bulunan vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamak amacıyla, yükümlülerden askerlik yoklaması işlemlerinde talep edilen bilgi formlarını e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda doldurmaları ve Aile Hekimi'ne giderek askerlik yoklaması işlemlerini yaptırmaları yönünde Milli Savunma Bakanlığı – Sağlık Bakanlığı – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile yapılan çalışmalarda tamamlanmıştır.

Vatandaşlarımızın asker alma işlemlerini günümüzün teknolojik koşullarından faydalanarak askerlik şubelerine gitmeden düzenlemek ve yapılacak işlemlerin etkinliğini artırmak amacıyla, yükümlülerden yoklama işlemlerinde talep edilen bilgi formlarını internet ortamında e-Devlet Kapısı üzerinden doldurmaları ve Aile Hekimine giderek askerlik yoklaması sağlık muayenesi işlemlerini yapabilmeleri hedeflenmiştir. Bu kapsamda, e-Devlet Kapısı'nın mobil uygulaması üzerinden de ulaşılabilen ve hazırlıkları tamamlanmış olan 'Askerlik Yoklaması' hizmeti, 02 Kasım 2016 tarihinden itibaren Manisa ilinde ve 10 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Ankara ilinde pilot olarak uygulanmıştır. Söz konusu hizmet, 14 Mayıs 2018 tarihinden itibaren ülke genelinde kullanıma açılacaktır. Bu bağlamda 'Askerlik Yoklaması' hizmetinin kullanıma açılmasıyla birlikte, vatandaşlarımıza sunulan hizmetin hızlanması, askerlik şubelerine gitmeden hızlı ve etkin olarak işlemlerini sonuçlandırması sonucu memnuniyetin artırılması, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, bunun sonucu olarak kamu ve vatandaşlarımızca karşılanan maliyetlerin düşürülmesi ve Aile Hekimlerinin sistematik bir yapıyla daha bütüncül ve sağlıklı bir şekilde askerlik yoklaması sağlık muayenesi işlemlerini yapabilmeleri mümkün hale getirilmiştir


Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal