Savcıyız Diyen Dolandırıcılar 3 Kilo Altını Aldılar

Kendilerini savcı-polis olarak tanıtarak L.G.K.'nın (55), 3 kilo 600 gram altınını kapan 3 dolandırıcı kıskıvrak yakalandı.

17.02.2020-16:12 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-16:12) Savcıyız Diyen Dolandırıcılar 3 Kilo Altını Aldılar

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde L.G.K. isimli kadını arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı olarak tanıttı.

Kadına kullandığı telefon numaralarından terör örgütü FETÖ ile irtibatlı kişilerle görüşmelerinin olduğunu, adına sahte kimlik ile 18 adet çeşitli bankalardan kredi kartı çıkartılarak altın alındığını söylerek kandırdı.

Şüpheliler L.G.K.'ya, evinde bulunan ziynet eşyalarını ve paraları poşete koymasını ve belirledikleri adrese bırakmasını söyledi.

Görüntülü arama yaparak altınları gören dolandırıcılar aynı anda L.G.K.'nın eşi S.K.'yı da arayarak ona da telefon numarasının terör örgütü FETÖ üyesi şahıslarla irtibat halinde olduğunu söyleyerek oyalayıp, S.K.'nin eşine ulaşmasını engellediler.

1,4 MİLYON LİRA, 60 BİN DOLAR

olandırıcılara inanan L.G.K. piyasa değeri 1 milyon 400 bin lira olan 3 kilo 600 gram külçe ve cumhuriyet altın, bin 60 Dolar ve bin 50 Euro'yu poşete koyarak şüphelilerin söylediği yere bıraktı.

Bir süre sonra dolandırıldıklarını fark eden L.G.K. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne başvurdu. İhbar üzerine düğmeye basan ekipler, yaklaşık 150 güvenlik kamerası inceledikten sonra altın dolu poşetin T.G. (20) tarafından alındığını, şüphelinin Bursa'dan Gebze'ye oradan da otobüsle Şanlıurfa'ya gittiğini belirledi.

İTİRAF ETTİLER

‘Eldenci’ şeklinde tanınan T.G., Şanlıurfa'da dolandırıcılığı yöneten M.Ç. (31) ve İ.H.G.'ye (24) teslim ettiğini belirleyen ekipler, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları eşzamanlı operasyonla şüphelileri yakaladı.

Altınlara da el koyan ekipler, şüphelileri Bursa'ya getirdi. Burada alınan ifadelerinde suçlarını itiraf eden şüpheliler, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal