Savcılık'tan Kışanak Açıklaması; Neler Yapmış Neler!

Gözaltılarla ilgili savcılık açıklama yaptı. Kışanak’ın “Özerklik” çağrısı, belediye araçlarını terörist cenazelerine tahsis” ve “kamu kaynaklarını PKK’ya aktarma” suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi

27.10.2016-10:27 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Savcılık'tan Kışanak Açıklaması; Neler Yapmış Neler!
Diyarbakır'da yürütülen terör operasyonunda gözaltına alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'yla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Savcılığın verdiği bilgiye göre Kışanak ve Anlı "somut suç unsurları" kapsamında "teröre destek" verdi. Kışanak ve Anlı "Özerklik" çağrısı, belediye araçlarını terörist cenazelerine tahsis" ve "kamu kaynaklarını PKK'ya aktarma" suçlamasıyla gözaltına alındı. Soruştuma kapsamında dün de belediye çalışanlarının da bulunduğu 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 16'sı eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Firari 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ÖRGÜTE KAYNAK AKTARDI
 Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Kışanak ve Anlı hakkında başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi, "Somut maddi her türlü şüpheden uzak kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller uyarınca Kışanak gözaltına alınmıştır" denildi. Gözaltı gerekçeleri ise şöyle sıralandı:
 PKK silahlı terör örgütünün çağrısı ve talimatları doğrultusunda düzenlenen nevruz etkinliklerinde terör örgütü lehinde söylemlerde bulunarak özerklik çağrısı yaptığı anlaşıldı.
 Belediye adına tescilli resmi araçları silahlı terör örgütü üyelerinin cenazelerine tahsis etmek suretiyle kullandırdı.
 Yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılarak cebir ve şiddet olgusunu meşru gösterecek nitelikte örgüt lehine söz ve eylemlerde bulunduğu belirlendi. Açıklamada, Anlı'nın ise "devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik" suçtan dolayı hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

16 KİŞİ GÖZALTINDA
Soruşturma kapsamında dün de 22 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı, 16'sı gözaltına alındı. Firari 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

SENSİZ OLMAZ PİRİ!
Türkiye karşıtı duruşu ve her fırsatta terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla dikkat çeken Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri de, Kışanak ile Anlı'nın gözaltına alınmasınden hemen sonra açıklama yaptı. Piri, Twitter'dan "çok kaygı verici" ifadelerini kullandı. Mustafa KAYA/SABAH

MECLİS'TE KELEPÇE ŞOV
HDP'li Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını bahane ederek, Meclis Genel Kurulu'na 'kelepçe' getirdi, kelepçeyi başbakanın genel kurulda oturduğu sıraya, daha sonra da kürsüye bıraktı. Grup Başkan Vekili İdris Baluken ise "sonuç alıncaya kadar kimse sokaktan ayrılmayacak" sözleriyle terör çağrısı yaptı. ANKARA

DİYARBAKIR ROJAVA'YMIŞ
Beştaş, Diyarbakır Eş Belediye Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasına değinerek, "Diyarbakır, Kürt halkının göz bebeğidir. Diyarbakır, sadece Diyarbakır değildir. Diyarbakır, Rojava'dır, Rojhılat'tır, Irak'tır, Avrupa'daki tüm Kürtlerdir, bizim göz bebeğimizdir. O dokunmaya karşılık, gerekli en sert demokratik tepkiyi tabii ki dünyadaki bütün Kürtler verecektir" dedİ.

HALK İTİBAR ETMEDİ
Terör operasyonları ardından PKK yandaşları "gösteri ve eylem çağrısı" yaptı. Dün sosyal medya ve örgüt yanlısı basın üzerinden, "Diyarbakır belediyesi önünde toplantı çağrısı" vatandaştan destek görmedi. Diyarbakır Valiliği de gösteriye izin vermedi, provakasyona karşı uyardı. Esnaf ise izinsiz toplananlara tepki gösterdi. (Kaynak: Sabah)
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal