Savcılık 2 HDP'li Vekili İfadeye Çağırdı

HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım ve Burcu Özhan savcılığa çağrıldı ancak iki isim ifade vermeye gitmedi.

22.06.2016-12:04 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Savcılık 2 HDP'li Vekili İfadeye Çağırdı

Adalet Bakanlığı dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerine ait 682 fezlekenin tamamını, savcılıklara göndermişti. Böylece dokunulmazlıkları kaldırılan 152 milletvekilinin tamamı için yargı yolu açılmış oldu.

Savcılıklara göndeirlen fezlekeler arasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a ait dosyalar da yer alıyor.

7 Haziran seçimleri sonrasında Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) yeni milletvekili Burcu Çelik Özkan, Muş ziyaretinde köy korucularını sert bir dille eleştirerek, "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini biz çok iyi biliyoruz" demişti. Ahmet Yıldırım ise, "Bu hareket, bu başarı, bu demokratik devrim Kürt siyasal devrimin 40 yıllık emeği sonucu gerçekleşmiştir" şeklinde konuşmuştu.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına dair Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanması ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, fezlekelere ilişkin Meclis'teki süreç tamamlanmış ve dosyalar Adalet Bakanlığı'na gönderilmişti.

Adalet Bakanlığı 682 dosyayı ilgili savcılıklara gönderdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal