Savaş Şartları İran Ekonomisini Zorluyor

İran'ın başkenti Tahran'da İran-Irak Savaşı'nda çalışan komutanların katılımlarıyla düzenlenen Savaş Komutanları 31'inci Konferansı'nda konuşan İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, ülkedeki ekonomik şartların zorluğundan yakındı.

19.09.2019-13:44 - (Son Güncelleme: 19.09.2019-13:33)

İran'ın başkenti Tahran'da İran-Irak Savaşı'nda çalışan komutanların katılımlarıyla düzenlenen Savaş Komutanları 31'inci Konferansı'nda konuşan İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, "Ülkedeki ekonomik şartlar savaş zamanından daha zor durumda." diye konuştu.

Sekiz yıl alan İran-Irak savaşındaki şartların bugünden daha iyi olduğuna belirten Zengene şunları söyledi:

'İran’da Şu Anki Şartlar, Savaştan On Kat Daha Zor'

"O dönemde petrol satıyorduk, parası bankalara ulaşıyor ve mal alabiliyorduk. Ülke ekonomisi işliyordu. Sorun sadece hava saldırılarıydı. Fakat bugün, bizim petrol satışı yapamamamız, banka işlemleri gerçekleştirememiz ve bize mal satışının engellenmesi için çaba sarfediyorlar. Bu nedenle şu anki şartlar, savaştan on kat daha zor."

İran rejimi kaşıtı Halkın Mücahitleri örgütünün Beyaz Saray'a hakim olduğunu kaydeden Zengene, ABD, İsrail ve Halkın Mücahitleri örgütünün İranla savaş halinde olduğunu açıkladı.

‘Bu Savaşın Adını Kendi Yaşıtlarım İçin 'Son Savaş' Koydum’

İran'ın 67 yaşındaki Petrol Bakanı Zengene, şunları kaydetti:

"Bu savaşın adını kendi yaşıtlarım için 'Son Savaş' koydum. Düşmanın ekonomik savaşı olan bu son savaşta tüm gücümü kullanmam gerektiğine inanıyorum."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal