Sarp Sınır Kapısı'ndan Rekor Sayıda Yolcu Geçti

Türkiye'nin en çok yolcu geçişi yapılan kapılarından Sarp Sınır Kapısı, revize edilip son teknolojiyle donatılmış haliyle hem turizm hem de ticaret noktasında büyük bir önem sağlıyor.

04.02.2020-11:32 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-11:23)  Sarp Sınır Kapısı'ndan Rekor Sayıda Yolcu Geçti
Türkiye'nin en çok yolcu geçişi yapılan kapılarından Sarp Sınır Kapısı, revize edilip son teknolojiyle donatılmış haliyle hem turizm hem de ticaret noktasında büyük bir önem sağlıyor.

Kapıdan 3 milyon 369 bin 527 kişi Türkiye'ye giriş yaparken, çıkış yapan yolcu sayısı 3 milyon 427 bin 199 oldu. Yolcuların 2 milyon 183 bin 868'ini Türk vatandaşları, 4 milyon 612 bin 858'ini de yabancı uyruklular oluşturdu. Sarp Sınır Kapısı'nı kullanan yolcu sayısı toplamda 6 milyon 796 bin 726 olarak hesaplandı.

"ÜLKEMİZDEKİ EN VERİMLİ İHRACAT NOKTALARINDAN BİRİ"

Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek tarafından aktarılan açıklamada, Sarp Sınır Kapısı'nın, "yap-işlet- devret" modeli kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince modernizasyonu tamamlanarak son teknolojiyle hizmet veren kapı durumuna geldiğini ifade etti.

Sarp Sınır Kapısı'ndan başta Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Türk cumhuriyetleri olmak üzere pek çok ülkeye ihracat yapıldığını vurgulayan Akyürek, şöyle konuştu:

"Bu ihracat 2019 yılında 439 milyon dolar seviyesine ulaştı. İthalatın ihracata ikame oranı yüzde 20 düzeylerinde. Ülkemiz açısından bakıldığında bu bölgede ihracat potansiyelinin ne kadar verimli olduğunun en güzel örneği. Belki rakam küçük olabilir ama ülkemizdeki en verimli ihracat noktalarından biridir."

Sarp Sınır Kapısı'na sadece ticaret gözüyle bakılmaması gerektiğini dile getiren Akyürek, "Bölgeye gelen turist gümrükteki geçişlerdeki kolaylıktan faydalanarak Gürcistan ve Türkiye'yi aynı günde gezebilir. Turizm potansiyeli yaratması açısından bu çok önemli." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal