Saros Körfezi'nde Batırılacak Olan Uçak 6 TIR'la Edirne'ye Getirildi

Edirne'de dalış turizmini hareketlendirmek ve yapay resif olarak kullanılmak için Saros Körfezi'nde batırılacak Airbus A330 tipi uçak, Antalya'dan yüklendiği 6 TIR'la tekrar bir araya getirileceği Edirne'ye geldi.

12.03.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 12.03.2019-15:36) Saros Körfezi'nde Batırılacak Olan Uçak 6 TIR'la Edirne'ye Getirildi

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) desteğiyle Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ESTAB) ve Skyair Shop arasında imzalanan anlaşma uyarınca, deniz turizmi ve balık çeşitliliğinin fazlalaşması için yapay resif olarak kullanılacak 90 tonluk uçağın parçaları, İbrice Limanı'na sevk edildi. Montaj birimi tarafından yaklaşık 100 günlük bir sürede yeniden birleştirilecek uçak, temizlenmesinin ardından Erikli sahilinde tespit edilen koordinatta batırılacak.

"100 GÜN İÇERİSİNDE UÇAĞIMIZ BİRLEŞTİRİLECEK"

TANAP Sosyal Çevresel Yatırım Programları İzleme Uzmanı Mutlu Erdem, dünyanın en büyük uçaklarından bir tanesi olan Airbus A330 türü uçağın bundan böyle yapay resif oluşumuna katkı sağlayacağını söyledi. Uçağın parçalarının limanda bir araya getirileceğini söyleyen Erdem, "Uçağımız burada 100 gün içinde parçaları bir araya getirilip, yüzdürülüp ardından İbrice Limanı açıklarında batırılacak. Yapay resif oluşumuna, dalış turizmine katkı ve kaçak balıkçılığa engel olmak üzere bir faaliyettir." dedi.

Erdem, TANAP'ın Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları çerçevesinde yüzde 95 hibe desteği sağlayarak projenin gerçekleştirilmesine katkıda sağladığını ifade ederek, projeye katkısı olan herkese teşekkür etti.

DÜNYADA BATIRILAN EN BÜYÜK UÇAK

Keşan Belediye Başkanı ve Edirne Saros Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Mehmet Özcan ise Airbus A 330 türü uçağın Türkiye'de ve dünyada batırılacak olan en büyük uçak batığı olacağını ifade etti.

Özcan, Saros Körfezi'nin canlı türü çok fazla olan bir yer olduğunu hatırlatarak, "Bu canlılığın devam ettirilebilir olması için bunların korunması ve barınması gereken yerler olması gerek. Kaçak avlanma olmaması lazım. TANAP'lı görevlilere çok teşekkür ediyorum bu projeye olan destekleri için. Burada parçalara ayrılıp getirilen uçağımızın yeniden montajı yapılacak ve yüzer plastik toplar üstünde limandan çıkarılıp bakanlık onaylı koordinatlara götürülüp orada batığı gerçekleştirilecek. Proje bu biçimde sona ermiş olacak." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal