Şanlıurfa Valisi'nden Suriyelilere: Misafirliğin Gereğini Bilin!

Şanlıurfa'da Suriyeliler ile Türkler arasında meydana gelen silahlı çatışmanın ardından Vali Abdullah Erin Suriyelilerle toplantı yaptı. Suriyelilerin burada misafir olduğunu hatırlatan Erin, "Misafirliğin gereğini bilin" dedi.

01.10.2018-11:15 - (Son Güncelleme: 01.10.2018-11:08) Şanlıurfa Valisi'nden Suriyelilere: Misafirliğin Gereğini Bilin!

Şanlıurfa'da 2 kardeşin Suriyeliler tarafından katledilmesinin sonrasında meydana gelen gerginlikler ardından Vali Abdullah Erin, şehirde kalan Suriyeli kanaat önderleriyle istişare görüşmesi yaptı.

Osmanlı Mahallesi'nde 27 Eylül'de Türk ve Suriyeli aileler arasında meydana gelen silahlı kavgada Mahmut ve Mesut Dağ kardeşlerin yaşamını yitirmesi Müslüm ve Murat Dağ'ın yaralanmasının sonrasında Suriyelilere dönük yapılan saldırıların bitirilmesi için 'Şanlıurfa İstişare Toplantısı' yapıldı. Vali Abdullah Erin önderliğinde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Türk ve Suriyeli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı. Toplantıda açıklamalar yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, devletin bütün kurumlarıyla büyük bir kararlılık içinde hareket ettiğini ve hukuk harici hiçbir faaliyete, harekete ve davranışa müsamaha edilmeyeceğini ifade etti. Vali Erin, Şanlıurfa'nın bir huzur ve hoşgörü kenti olduğunu, hukuk içinde lazım olan işlemlerin yapılması için büyük hassasiyet gösterildiğini ifade etti.

"MİSAFİRLİĞİN GEREĞİNİ BİLİN"

Türkiye'nin, Suriyelilere kardeşlik hukuku kapsamında kapılarını sonuna dek açtığını ve misafir ettiğini anımsatan Vali Erin, burada ikamet eden Suriyelilerin misafirliğin gereklerini yerine getirmesi gerektiğini söyleyerek, "Günübirlik yaşamaktan sıyrılıp, daha planlı yaşayacak biçimde farklı tedbirleri ve önlemleri faaliyete geçirmiş olacağız. Neticede biz ev sahibiyiz, buradaki insanlar sizin ev sahibiniz. Suriyeli kardeşlerimiz de bu ev sahiplerinin misafirleridir. Hepimizin kültüründe, örfünde, adetinde misafir gittiğimiz bir yerde misafirlik şartlarına uymak vardır. Hiç birimiz misafir olarak gittiğimiz bir yerde, ev sahibini rahatsız edecek özellikte bir harekette, eylemde, söylemde bulunmayız. Bu, ev sahibine olan saygıdandır" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal