Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel Hakkında Taciz Suçundan Soruşturma

Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, bünyesinde görev yapan stajyer avukat D.A.'yı taciz etti. Abdullah Öncel hakkında soruşturma açıldı.

16.11.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-11:53) Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel Hakkında Taciz Suçundan Soruşturma

Aktarılan bilgiye göre Şanlıurfa Barosu Abdullah Öncel, stajyer avukat D.A ile bir süre ilişki yaşadı.

Söz konusu avukat D.A.'nın Abdullah Öncel'den ayrılmak istemesiyle beraber genç kadın, Baro Başkanı tarafından taciz ve tehditlere maruz kaldı.

Olayın detaylarına göre, evli ve çocuklu Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, 100'e yakın farklı telefon numaralarından genç kadını taciz etmeye başladı.

Abullah Öncel, D.A.'ya gönderdiği bir mesajında, ''Benim param çok, 100 kart aldım, engellesen de bunun önüne geçemezsin'' ifadelerini kullandı.

''STAJINI İPTAL EDERİM''

Tehditkar tavrından vazgeçmeyen Baro Başkanı'nın bir mesajı da şöyle oldu:

''Sizin tüm yaptıklarınıza rağmen staj dosyanızı iptal etmemiştim. Ama bugün yaptığınız bardağı gerçekten taşırdı" diyen Öncel farklı bir numaradan attığı mesajda ise "D. Hanım telefona cevap verin, ona göre stajınızı iptal edeceğim. Staj iptal olursa bir daha bir yere başvuramazsın''

Bunun üzerine savcılığa başvuran kadın, Öncel'e "Savcılığa veriyorum telefonumu, adliyedeyim. Artık seninle devlet uğraşsın, ben tükendim'' mesajını attı. ve ''Tarihte ilk defa cezaevine giren baro başkanı olacaksın'' dedi.

Ardından mağdur kadın, staj sürecinde alması gereken zorunlu eğitim hakkında bilgilendirilmedi.

Adı stajyer avukat listesinden de çıkarılan D.A., ''Şanlıurfa Barosu Staj Eğitim Kurulu'' adıyla oluşturulan WhatsApp grubuna da katılamadı.

Maruz kaldığı haksızlıklar üzerine genç kadın Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na ''Kişilerin huzur ve sükununu bozma", "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme'' suçlarından suç duyurusunda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal