Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Engellilere Özel Tesis Kurarak Dünyaya Açmayı Planlıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir'de koşu ve antrenörlük eğitimleri ile beraber engelliler için terapi merkezi olarak da yararlanılan Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu'na konaklama tesisi oluşturarak, dünyaya açmayı amaçladıklarını dile getirdi.

07.03.2019-11:55 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-11:47) Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Engellilere Özel Tesis Kurarak Dünyaya Açmayı Planlıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Eskişehir'de koşu ve antrenörlük eğitimleri ile beraber engelliler için terapi merkezi olarak da yararlanılan Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu'na konaklama tesisi oluşturarak, dünyaya açmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Osmanlı'nın ilk harası olan tesise giden Bakan Varank konuşmasında, 'Kalkınma ajansımız BEBKA eliyle rehabilitasyon merkezinin kapasitesini artırmak için engellilere özel bir tesis kurarak, burayı dünyaya açmayı planlıyoruz' ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTEYİ ZİYARET ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Osmanlı'dan kalan  ve bu zamanda at yetiştiriciliğinin önemli noktalarından olan ve adını Osmanlı'nın ilk harasını kuran 2'nci Mahmud'dan alan Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki Osmangazi Üniversitesi Atçılık Meslek Yüksekokulu'nda ağırlandı. Bakan  Varank'ın yanında Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay ile 'cumhur ittifakı'nın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Burhan Sakallı'da bulundu.

HİPOTERAPİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Bakan Varank ve yanındakiler, atlar için antrenör yetiştirilen okulda öğrencilerle buluştu. Varank, Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Çalışkan'dan hem okul hem de okul kapsamında faaliyet gösteren Hipoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında da bilgiler aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal