Sanayi Bakanı Varank, Yerli Elektrikli Otobüsü Test Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli imkanlarla üretilen elektrikli otobüsün direksiyon koltuğuna geçti.

07.12.2018-12:12 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-12:06) Sanayi Bakanı Varank, Yerli Elektrikli Otobüsü Test Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ulaşımda elektrikli çözümler veren Bozankaya AŞ tarafından yapılan elektrikli otobüsün direksiyonuna geçerek test sürüşü yaptı.

Bakan Varank, elektrikli ticari araçlar ve raylı sistemler üretimine dönük faaliyet yapan şirketin Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (ASO 1. OSB) üretim merkezini gezdi.

Yaptıkları araçlar ve raylı sistemler ile alakalı bilgi aktaran Varank, şirket tarafından yapılan elektrikli otobüs Sileo ile test sürüşü yaptı.

ARGE'YE YATIRIM YAPAN KAZANIYOR

Varank, şirketin başarısındaki en önemli faktörlerden bir tanesinin Ar-Ge olduğuna dikkati çekerek, şöyle söyledi:

"Ar-Ge sayesinde ürünlerini geliştirip katma değerli duruma getirerek hem Türkiye'de hem de yurt dışında satıyorlar. Bu otobüsler yüzde 70'e varan seviyede yerli. Yalnızca pillerin hücrelerini alıyorlar, pil yönetimi sistemlerini ve diğer şeyleri bütünüyle yerli yapıyorlar. Eğer Ar-Ge'ye yatırım yaparsanız katma değerli ürünler yapabilirsiniz."

Varank, üniversitelerine ulaşımda gülük çeken Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri için firma idarecilerinden elektrikli otobüs isteği de yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal