Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Gebze'de 15 Milyon Dolarlık Yatırımın Açılışını Yaptı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gebze'de GE Havacılık Katmanlı İmalat Teknolojileri Ar-Ge Laboratuvarı'nın açılışını yaptı.

17.11.2018-14:01 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-13:51) Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Gebze'de 15 Milyon Dolarlık Yatırımın Açılışını Yaptı!

Türkiye özellikle havacılık alanında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde önemli hamleler yapıyor. Bu hamlelere bir yenisi de General Electric ortaklığı ile sağlandı.

General Electric'in Türkiye'de havacılık sektöründe toplam Ar-Ge yatırımını 15 milyon doların üstüne taşıyan GE Havacılık Katmanlı İmalat Teknolojileri Ar-Ge Laboratuvarı, Gebze'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla açıldı.

TÜRK MÜHENDİSLER YURDA DÖNÜYOR

Laboratuvarın açılışında açıklamalar yapan Bakan Varank beyin göçünün ters göçe çevrildiğini ve artık yurt dışındaki Türk mühendislerin tekrar ülkeye dönmeye başladıklarını duyurdu.

Varank "Aldığım bilgilere göre, 15'ten fazla Türk mühendis burada görev yapmak için ABD, Almanya, Hollanda ve İsviçre gibi devletlerden ülkeye döndü. Her pozitif gelişmenin ardından muhalefet etmeyi kendine görev bilenler, Bakanlığımızın desteklediği bu merkezleri gelip gezsinler. Sürdürülebilir kalkınmanın en önemli bileşeninin beşeri sermaye olduğunu biliyoruz. Makroekonomik amaçlara ulaşmadaki hızımızı işgücümüzün niteliği ve etkinliği tespit edecek." dedi.

"YATIRIMCILARA CAZİP TEKLİFLER"

Birkaç gün önce kamuoyuna duyurdukları "Uluslararası Lider Araştırmacılar" programıyla yerli ve yabancı üst düzey araştırmacılara çok önemli teşvikler vereceklerini ifade eden Bakan Varank, sözlerini şöyle bitirdi:

"Ülkemize gelen araştırmacılar, yalnızca üniversite kapsamında değil, özel sektörde de çalışma ve kendi takımlarını kurma olanağına sahip olacaklar. Bu programla Türkiye'yi istisnai araştırmacılar ve bilim insanları için bir cazibe merkezi durumuna getirmeyi hedefliyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal