Samsun'da Kenevir Tohumunun Hasat Zamanı

Samsun Valisi Osman Kaymak, kenevir tarımının 2023 yılına kadar 150 tona ulaşacağına yönelik değerlendirmeler yaptı.

20.09.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-16:40)

Samsun Valisi Osman Kaymak, kenevir tarımıyla ilgili, "2023 yılına kadar bu tohumlar 150 tona ulaşacak. Şu anda 460 dekar alanda yapılan üretim de 60 bin dekara çıkacak. O güne kadar fabrikalar oluşacak. Bu, Türkiye ve Samsun için çok önemli bir alan." değerlendirmesinde bulundu.

'Samsun, Kenevir Tohumunda En Önemli Üretici İl Konumunda'

Vali Kaymak, kenevir tohumunda hasadın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, geçen yıl 4 çiftçinin kenevir üretimi yaptığını, bu sene ise 20 çiftinin 460 dekar alanda üretim yaptığını dile getirdi.

Samsun'un en önemli üretici il konumunda yer aldığı kenevirde, Vezirköprü ilçesi Narlısaray Mahallesi'ndeki üreticiler, 460 dekar alanda ektikleri kenevirin tohum hasadında bulunuyor.

‘Tek Sıkıntımız, Ürettiğimiz Keneviri Nasıl Değerlendireceğimizdi’

Samsun'da kenevir üretiminin giderek ilerlediğini bildiren Kaymak, "Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından kenevir Türkiye gündemine girdi. Vezirköprü'nün Narlısaray mahallesi de kenevir üretim merkezi olarak kabul edildi. Bu bir milattır. Tek sıkıntımız, ürettiğimiz keneviri nasıl değerlendireceğimizdi. O konuda da hükümetimiz çok ciddi çalışmalar yapıyor." sözlerini söyledi.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal