Samsun'da Ekmeği Ucuza Satan Fırıncılar Mahkemelik Oldu

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, şehirdeki ucuza ekmek satan yerlerle mahkemelik olduklarını, hala uygun fiyat yapan 6 işletmeyi de mahkemeye vereceklerini açıkladı

27.07.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-10:38) Samsun'da Ekmeği Ucuza Satan Fırıncılar Mahkemelik Oldu

Türkiye’de günde milyonlarca ekmek tüketilirken, 6 milyona yakın ekmek de israf ediliyor.

Samsun’da da her gün üretilen ekmeğin yüzde 8’i israf edilerek çöpe gidiyor.

200 gram ekmeğin 1,25 TL’den satıldığı Samsun’da fırın sayısının çok olduğunu söyleyen Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, ucuz ekmek satan 6 işletme ile davalık olduklarını, 6 işletmeye daha dava açacaklarını belirtti.

"YEREL MAHKEME 'UCUZ EKMEK SATABİLİRLER' DEDİ, İTİRAZ ETTİK"  

Ucuz ekmek satan işletmelerin haksız rekabete neden olduğunu ifade eden Yılmaz Yiğit, “Ucuz ekmek satan işletmelerle alakalı olarak 3,5 süredir devam eden davamız var. Biz bir taban fiyat belirliyoruz. Şu anda 200 gram ekmeğin taban fiyatı 1,25 TL. Ekmeği 1 liraya satan varsa bundan haksız kazanç sağlanıyor demektir. Kaç liraya alıyorlar da bu ekmeği kar marjlarını da koyup, 1 liraya satıyorlar.

Ucuz ekmek satan işletmeleri tespit edip, Ticaret İl Müdürlüğüne bildiriyoruz. Sonrasında dava açıyoruz. Bununla ilgili olarak yerel mahkeme ucuz ekmek satan işletmelere ‘satabilir’ kararı verdi. Bizim aleyhimize karar verdi. Biz üst mahkemeye davayı verdik. Alt mahkemenin kararı bozuldu.

Dava süreci tekrar başladı. 1 fırın 5 tane de bayi ucuz ekmek satıyordu. Önümüzdeki günlerde 6 işletmeyi daha dava edeceğiz. İlk önce kendilerini ikaz edeceğiz, örnek kararları göstereceğiz. Sonrasında mahkemeye vereceğiz” ifadesinde bulundu .

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal