Samsun'da Caminin Girişine Çelik Kasa Konuldu!

Samsun'da bir caminin girişine konulan çelik kasa şaşkınlık yarattı. Kasanın üzerinde yazan, "Bu kasa ahiret sermayenizdir. Kasaya attığınız her kuruş melekler tarafından kaydedilmektedir" yazısı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

10.10.2018-19:11 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-19:04) Samsun'da Caminin Girişine Çelik Kasa Konuldu!

Samsun'da Kefeli Camisi'nin girişine yardım toplamak amaçlı çelik para kasası yerleştirildi. Kasanın üstüne de 'Bu kasa ahiret sermayenizdir. Kasaya attığınız her kuruş melekler tarafından kaydedilmektedir' yazılı kâğıt asıldı.

İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi Lise Caddesi üstündeki Kefeli Camisi'nin girişine, camiye yardım toplamak için para kasası konuldu. Cami idaresi tarafından cemaatin camiye ilk giriş yaptığı basamağa konulan kasa üstüne; 'Bu kasa ahiret sermayenizdir. Kasaya attığınız her kuruş melekler tarafından kaydedilmektedir' yazılı kâğıt da yerleştirildi. Kesilerek para atılması için özel bir bölme de yapılan kasayı fark eden bazı vatandaşlar şaşırırken, bazıları da kasanın abartılı olduğunu söyledi.

Camii cemaatinden bazıları, bağış toplama şeklinin bu biçimde olmaması gerektiğini söyleyerek, kasa sütünde asılı notla alakalı da eleştiri yaptı.

MÜFTÜ ÇAKI: BİLGİMİZ YOK

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, cami girişine kasa yerleştilmesi ile alaalı açıklama yaptı. Mesele ile alakalı Müftülük olarak hiçbir bilgilerinin olmadığını söyleyen Çakı, "Bu uygulama, yardım toplama yönergesine de uygun değil. Bazı camilerde bu tarz kasalar var fakat bu yaklaşım bizim talimatlarımıza uygun değil. İnsanlar 3-5 TL veriyorlar. Caminin koruma derneği açıyor ve tutanağa alıp ihtiyaçlarda kullanıyorlar. Fakat bizim böyle bir uygulamamız yok. Arkadaşlara bu doğrultuda hiçbir emrimiz yoktur. Özellikle 'Ahiret sermayesi' gibi sözler çok yanlış ve lüzumsuzdur. Kesinlikle kasa oradan alınacaktır" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal