Samsun'da 96 Yaşındaki Vatandaş Coronavirüsü Yendi

Samsun'da 96 yaşındaki Kasım Akyüz, coronavirüse yakalandı. Akyüz, 11 günlük tedavisinin ardından virüsü yendi ve sağlığına kavuştu.

08.04.2020-14:57 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-15:08)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. 20 Mart tarihinde eşinin cenazesine katılan 96 yaşındaki Kasım Akyüz, cenazeye katılanlardan birinde coronavirüs çıkmasının ardından ailesi tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Akyüz'e yapılan test sonuçlar pozitif çıktı ve yaşlı adamın tedavisine anında başlandı. 11 günlük tedavisinin ardından virüsü yenen Kasım Akyüz, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan yaşlı adamın oğlu Yusuf Akyüz, "Annem 20 Mart'ta vefat etti. Onun cenazesine yakınlarımız gelmişti. Cenazeye katılan birinde virüs tespit edildi. Onun üzerine biz de hastaneye başvurduk. Erken geldik ve erken teşhis gerçekten fayda verdi. Babam hiçbir rahatsızlık yaşamadı. Babam 96 yaşında olmasına rağmen burada nefes darlığı ve ateşi olmadan 27 Mart'ta hastaneye yattı ve bugün taburcu oldu. İlaçların ve doktorların çok büyük önemi var bana göre. Sağ olsunlar, hepsinden çok memnunuz. Taburcu olduk, evimize gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal