Salyangoz Zehri Yiyen 3 Köpekten 1'i Öldü

İstanbul Sarıyer'de 3 av köpeği sokak gezdirilirken salyangoz zehri yedi. Veterinere götürülen 3 köpekten birisi tüm müdahalelere rağmen öldü.

17.05.2019-12:09 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-12:02)

Sarıyer Uskumruköy'de kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından sokağa dökülen salyangoz zehrinden etkilenen 3 av köpeğinden 1'i öldü. Durumu ağır olan 2 köpeğin veteriner kliniğinde tedavisi devam ederken, şikayet ardındanpolis birimleri çalışma başlattı.

Olay, geride bıraktığımız Salı günü saat 07.30 sularında Sarıyer Uskumruköy'de oldu. Öne sürülene göre, Erçin ve Çiğdem Doğru çifti sabah saatlerinde cinsleri "Setter", "Poenter", "Kurzuar" olan ve "kuşçu" diye bilinen "Nero", "Hector" ile "Lena" adlı av köpeklerini gezdirmek için sokağa çıkardı. Yaklaşık yarım saat sonra köpeklerini barınaklarına alan çift sonrasında evlerine geçti.

KÖPEKLER FENALAŞINCA VETERİNERE GÖTÜRDÜ

Fakat 1 saat sonra bahçıvan içerideki köpeklerin titrediğini ve ağızlarından köpük geldiğini gördü. Bunun ardından Doğru çifti, köpeklerini çevredeki özel bir veteriner kliniğine kaldırdı. Klinikte veteriner hekim Yusuf Keşir'in yaptığı müdahale neticesinde köpeklerin, "methaldehit" diye bilinen ve bahçelere zarar vermemesi için kullanılan salyangoz zehri yediklerini belirlendi.

Hekimin müdahalelerini sürdürdüğü sırada önceki gün 06.00 sularında köpeklerden "Nero" hayatını kaybetti. Diğer köpeklerin durumunun ise ağır olduğu bildirildi. Öte taraftan köpeklerin can çekiştiği o anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, köpek yere yatarak can çekişiyor. Bir süre sonra bahçıvan gelerek köpekleri dışarıya çıkartıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal