Salgını Durduran Çinli Doktordan Tavsiyeler

Çin'in Hunan eyaletinin Vuhan şehrinde ortaya çıkan coronavirüs salgınını durduran doktor, Türkiye'ye 3 önemli tavsiyede bulundu.

01.04.2020-14:26 - (Son Güncelleme: 01.04.2020-14:54)

Çin'in Hunan eyaletinin Vuhan şehrinde ortaya çıkan coronavirüs salgınını durduran doktor, Türkiye'ye 3 önemli tavsiyede bulundu.

Dünyayı can kaybına ve felakete sürükleyen salgının çıkış noktası olan Çin'in Vuhan kentinde hayat normal seyrine dönüyor. 3 aylık mücadelenin akabinden Hunan'da salgını duruduran uzman doktorlardan Peng Yue vazifesini sonlandırdı.

Doktor Yue, daha sonra salgınla mücadele hususundaki deneyimlerini anlattı.

Çin'deki şimdiki bilançoyu açıklayan Yue, Çin'in salgını nasıl kontrol altına aldığını da anlatarak Türkiye'ye tavsiyeler verdi.

3 TEMEL MADDE

Yue yaptığı açıklamasında " Öncelikle bunun bir salgın olduğunu kabul etmeliyiz. Burada 3 temel noktaya odaklanmalıyız. İlki enfeksiyonun kaynağına gidiş. Yayılımının güzergahını takip etmek. Ve şüpheli geri kalan nüfusu korumak.

SOKAĞA ÇIKMAYIN

Bunların hepsi aynı anda olmalı. Çünkü, bunların hepsi birbiriyle ilişkili. Coronayı engellemek için kaynağını gidilmeli ve bundan kim etkilendi tespit edilmeli.Bunun için de en önemli şey test test test. Geri kalan madde olan nüfusu koruma için de lütfen sokağa çıkmayın." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal