Sakarya'da Mahalleye Ayı İndi

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde son zamanlarda başka başka mahallelere inen iki ayı telaşa yol açtı. Yiyecek arayışı için çıkan ayının mahallede gezdiği anlar güvenlik kamerasına kaydedilirken, vatandaşlar da dışarı çıkamıyor.

01.10.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-15:51)

Akyazı ilçesi Karaçalılık ile Çeşmebaşı Mahallelerinde vatandaşların gördüğü iki ayı korku yarattı. Yemek bulmak için şehre inen ayılar mahalle sakinlerini korkuttu. Ayının mahallede dolaştığı dakikalar güvenlik kamerasına anbean kaydedilirken, bölge halkı da dışarı adım atamıyor.

Çeşmebaşı Mahalle Muhtarı Dursun Çetin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile halkı uyardı. Tarlalardaki ürünlerini dahi toplamaya çıkamayanlar zor bir durumda olduklarını ifade ederek görevlilerden yardım talep etti.

Etraf köylerinde durum  sebebiyle kaygılandıklarını söyleyen Çeşmebaşı Mahalle Muhtarı Dursun Çetin, 'Bizim bir endişemiz var, tarımsal arazimiz var bu arazi ekilmiş arazi ve 4 bin dönüm yaklaşık. Bir ayı yavrusu görülmüş ve daha sonrasında annesi de gelmiş. Birkaç günden beri millet burada endişeli, araziye gidemiyor. Ben yetkililere konuyu bildirdim, gelip baktılar. Endişeliyiz, tarım arazisine zarar veriyor ve millete zarar verecek veyahut millet ona zarar verecek ama istemiyoruz yani hiçbir tarafın zarar görmesini. O yüzden burada ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Sadece benim köyüm değil bütün çevre köylerin o bölgede yerleri var. Hiç ayı gelmemişti bu zamana nasıl geldi bizde şaşırdık. İlk olarak gören arkadaşımız gelip bana bizzat söyledi ve daha sonra bir kadın görmüş 2 tane ayıyı birlikte. Bir arkadaşımız tarla içerisinde görmüş ve görünce korkudan kaçmış' diye konuştu.

AYIYI GÖREN KAHVEYE KOŞTU

Mahallede oturan bir vatandaş Emrah Tarım, 'Geçtiğimiz günlerde arkadaşımız tarlasını sürmeye gelmiş, geldiğinde burada ayıyı görmüş. Gördüğü gibi kaçmış ve kahveye giderek muhtarı aramış. Farklı kişilerde görmüş. Muhtarımızda yetkililere başvurmuş ve ekipler geldi bölgeye baktılar ama bulamadılar' şeklinde konuştu.

'KİMSE BÖLGEYE GİTMESİ AYI VAR!'

Bölgeye telaşla gittiğini belirten Çetin Toprakçı, şu ifadeleri kullandı:

'Şuanda zor durumdayız. Mahsuller tarlada kaldı. Burada ayı görülmüş, mahsulleri darmadağın etmiş. Yetkililere sesleniyoruz buradan. Biz burada emek veriyor, büyütüyoruz. Ben sopa ile korka korka geliyorum buraya. Muhtar bizi uyardı, kimse bölgeye gitmesin ayı var diye. Biz burada zor durumdayız, mahsullerimizi satacağız ki para kazanalım. Kimse buraya korkudan gelemiyor, bugün mahsulü almaya gelecektim gelemiyoruz, burada birisini öldürse, başka bir hayvanı parçalasa ne olacak?.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal