Sakarya'da Havai Fişek Fabrikasında Büyük Patlama: 114 Yaralı!

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek üretimi yapan Büyük Coşkunlar adlı fabrikada yaşanan patlamada can kaybının 4 olduğu ve 114 kişinin yaralandığı belirtildi.

03.07.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-14:03)

Sakarya'nın Hendek ilçesinin Yukarıçalıca bölgesinde, Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama nedeniyle yararalanan 114 kişiden 92’sinin taburcu olduğu, 22’sinin ise tedavi altında olduğu belirtildi. Öte yandan vefat eden kişi sayısının 4 olduğu belirtildi.

Bununla birlikte patlamanın yaşandığı depolarda patlamaların devam etmesi sebebiyle içeri giriş yapılamadığı kaydedimişti. Bunun yanı sıra bahsi geçen yaralılar, yan binalardaki yıkım nedeniyle göçük altında kalanların olduğunu aktarmıştı.

DAHA ÖNCE DE PATLAMA YAŞANDI
Yapılan araştırmalarda söz konusu fabrikada 2009 ve 2014 yıllarında da aynı şekilde bir patlama yapıldığı belirtildi. İlkinde 1 can kaybının ve 37 yaralının olduğu bildirilmişti. 2014'dekinde ise 1 can kaybı ve yaralanan kişilerin olduğu belirtilmişti.

64 AMBULANS SEVKİYATI
Patlama sonrası AFAD'dan yapılan açıklamada, bölgeye 29 personel ve 7 araç, Sağlık Bakanlığı’ndan 64 ambulans, 9 UMKE, 2 helikopter ambulans ile İtfaiye ve Jandarma ekipleri sevk edildiği söylenmişti.

Yaklaşık 50 kilometre mesafeye kadar etkisini hissettiren patlama bölgede yaşayan vatandaşları paniğe sürüklemişti. Durumun ihbarının ardından bölgeye çok sayıda itfiaye, polsi ve sağlık ekibi gönderilmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT GÖNDERDİ, BAKANLAR HAREKETE GEÇTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un bölgeye doğru harekete geçtiği duyurulmuştu.

"FABRİKADA 150 İŞÇİ ÇALIŞIYOR"
Olayın hemen sonrasında açıklamada bulunan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Can kaybı yok, çalışmalar devam ediyor. 8-10 km uzaklıktaki evlerin bile camları patladı. fabrikada 150 kişi çalışıyor" diye konuşmuştu.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Bakan Fahrettin Koca, "Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız.85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var." demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca'nı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "189 personel içerisinde yaralı sayısı biri ağır olmak üzere 74 yaralı mevcut vefat sayısı da 2. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah yangın bir an önce söndürülmüş olsun daha büyümeden bu işi bitirmiş olalım. Temennimiz yaralıların sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmesi ve içeride olanlarla ilgili olumsuz haberler almamak." ifadelerini kullanmıştı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal