Sakarya'da Aynı Fabrikanın Ürünleri 2'nci Kez Patladı! Şehit Olan Askerlerimizin Adları Açıklandı

Şehitlerimizin adı açıklandı.

09.07.2020-11:58 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-17:18)

Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı bölgesinde patlamamış havai fişeklerin taşındığı kamyonda patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, tedavilerine hemen başlandı. Öte yandan üç askerimiz olayda hayatını kaybetti. 

Sakarya'daki patlamada hayatını kaybeden şehitlerimizin adları:

Patlamada; Astsubay Kıdemli Başçavus Halil Tuna Akgöz, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Yazar ve Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga hayatını kaybetti.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Bölgeye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. Soylu yaptığı açıklamada, 'Patlatmanın başında bizim Ankara'dan gönderdiğimiz bir tim var. Onların kontrolünde bir patlatma işlemi gerçekleşti. 15 tonluk bir patlama bugüne kadar gerçekleşti. Son 1-1,5 tonluk bir patlatma gerçekleştirilirken bu üzücü olay yaşandı. Tam boşaltma esnasında oluyor. Nedeni daha sonra inceleme neticesinde açığa çıkacak. 3 şehidimiz var. Aracın şoförü ağır yaralı. Kocaeli'de hastaneye sevk edilen bir jandarmamız var. Kaburgasında ağrısı olan bir jandarma personelimiz daha var. 11 jandarma bir de aracın şoförü olmak üzere 12 yaralımız var hastanede.' ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: YARALILARIMIZIN TEDAVİSİNE BAŞLADIK

Sağlık Bakanı Fahettin Koca da Sakarya'da yaşanan patlama ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada, 'Sakarya'daki havai fişek fabrikasının taşınması sırasında elim bir olay yaşandı. Çıkan patlamada 3 askerimiz şehit oldu. Yaralılarımızın tedavisine başladık. Durumu ağır olan bir yaralımız ameliyata alındı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum.' dedi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili olarak AFAD tarafından yapılan açıklamada, 'Meydana gelen patlama neticesinde Sakarya AFAD 2 araç ve 14 personel, 9 ambulans ve 1 UMKE ekibi, Orman Bölge Müdürlüğü 2 su tankeri, 1 arazöz ve 1 müdahale aracı, itfaiye 5 ekip ve jandarma ekipleri patlamanın meydana geldiği noktaya sevk edildi.' ifadelerine yer verildi.

 

 'ARAÇ PARAMPARÇA OLMUŞ'

Taşkısığı Mahallesi Muhtarı Muharrem Pektaş yaptığı açıklamalarda, 'Kontrollü patlatma yapılacağı yönünde talimat gelmişti. Bizler de anons yaptık. Mahalleye duyurduk. Çok şiddetli bir ses oldu. Kamyon parçalanmıştı. Biri sivil 5 asker olmak üzere 6 kişinin yaralandığını gördük. Ambulanslara taşınıyordu. Emniyet güçleri önlem aldı. Araziye saçılmış mühimmatı toplayan jandarma ekipleri, imha edecekti. Olay yerinde böyle bir patlama oldu. Araç paramparça olmuş.' dedi.

SAKARYA'DAKİ HAVAİ FİŞEK FABRİKASINDA NE OLDU?

Geçtiğimiz haftada Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelmişti. Patlamada 7 kişi hayatını kaybetmiş, 150'den fazla kişi yaralanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal